10 / 08 / 2024

Sinan Öncel: TL ile kiralamanın olumlu etkilerini gördük!

Sinan Öncel: TL ile kiralamanın olumlu etkilerini gördük!

TL ile kiralama konusu ile ilgili konuşan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Devletimizin güçlü TL iradesi var, artık ekonomideki birçok harcama kendi para cinsimizden olacak” dedi.



Suat Soysal’ın kurucusu olduğu Soysal Danışmanlık tarafından bu sene 19. kez gerçekleştirilen Perakende Günleri, dün İstanbul Haliç Kongre Sarayı’nda başladı.
 
Posta'dan Gülten Uğurlu'nun haberine göre, toplantıda konuşan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Devletimizin güçlü TL iradesi var, artık ekonomideki birçok harcama kendi para cinsimizden olacak” dedi.

TL ile kiralama konusu

Alışveriş merkezleri (AVM) ile perakendeci arasında kira sözleşmesinin döviz yerine Türk Lirası ile yapılmasına ilişkin kanuni düzenleme 2018 yılı sonunda uygulanmaya başlamıştı. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel konuyla ilgili olarak, “Bizim en büyük şikayetimiz kiranın hangi para cinsinden olmasından öte, öngörülebilir bütçe yapamamaktı. Kararnamenin çok olumlu etkilerini bu anlamda gördük. Devletimizin güçlü TL iradesi var, artık ekonomideki birçok harcama kendi para cinsimizden olacak” diye konuştu.

 

AVM kiralarında olumlu hava esiyor!


Geri Dön