01 / 05 / 2024

Sincan 2017 yılında şantiye haline gelecek!

Sincan 2017 yılında şantiye haline gelecek!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, başta Devlet Hastanesi ve Yenikent banliyösü inşaatı olmak üzere 2017 yılında çok sayıda projenin start alacağını belirtti.



Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, başta Devlet Hastanesi ve Yenikent banliyösü inşaatı olmak üzere 2017 yılında çok sayıda projenin start alacağını belirtti.


Sağlık Bakanlığı'nın devlet hastanesi, Ulaştırma Bakanlığı'nın Yenikent Banliyösü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yüzme havuzu ve kapalı spor salonu projelerinin 2017 yılında start alacağını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, belediye olarak kendilerinin de hayata geçireceği kültür sarayı, kent meydanı ve stadyum projeleri ile bölgenin şantiyeye döneceğini ifade etti. Projelerin tamamlanması ile ilçenin temel sorunlarından bazılarının giderileceğini de ifade eden Tuna, "Yenikent banliyösü, imam hatip lisesi, kültür sarayı, kapalı spor salonu, hastane, yüzme havuzu ve stadyum inşaatının çalışmaları 2017 yılında başlayacak. İnşallah bir aksilik olmazsa 2017 yılında Sincan 'şantiye' haline gelecek. Bu projelerin hepsi bu dönem içerisinde son bulur" şeklinde konuştu.


İLK ETAP ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

Çayyolu Metrosunun Temelli'ye kadar uzatılması ile ilgili görüşmelerin devam ettiğinin altını çizen Tuna, "Çayyolu Metrosunun Temelli'ye kadar gitmesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldik. Bununla ilgili proje çalışmaları başlıyor. En azından projenin güzergâhı belli olsun ki bölgedeki yapılaşmada buna göre yapılsın. İlk etapta Turkuaz Konutları ve Çankaya Üniversitesi'ne kadar olan bölümü yaparlar. Çünkü orada bir yolcu potansiyeli var" ifadelerini kullandı.


2020 KİŞİLİK DEVASA SALON

FETÖ'den alınan araziye 420 yataklı Sincan Devlet Hastanesi'nin yapılacağı müjdesini veren Başkan Tuna, Fatih Mahallesi'ne ise 2 bin 20 kişilik kapalı spor salonu yapılacağını belirtti. Salonun çok amaçlı olduğunu belirten Başkan Mustafa Tuna, "Fatih Mahallesi'ne yapılacak olan kültür merkezi ve kapalı spor salonunun inşaatına önümüzdeki sene başlıyoruz. İhale çalışmalarını bu kış sezonunda bitirip mart veya nisan ayında inşallah temelini atmaya çalışacağız. Burası yaklaşık 2 bin 20 kişilik bir salon olacak. Bu salon aynı zamanda 4 ayrı toplantı salonu da olabilecek. Çok amaçlı bir salon olacak. Ayrıca oraya Sincan Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nü de taşıyacağız. Yine burada ayrıca 350 kişilik bir konferans salonu bulunacak" diye konuştu.


CUMHURBAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Lale Meydanı Konferans Salonunda Sincanlılara Başkanlık sistemini anlatan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, 15 Temmuz şehitlerini ve milletin direnişini asla unutturmayacaklarını söyledi. Sempozyuma, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç, belediye meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek başlayan Gedikli, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hepinize çok çok selamı var. 15 Temmuz gecesi sergilemiş olduğunuz dik duruşunuzdan dolayı her birinizi tek tek tebrik ediyor, hepinize tek tek sevgilerini iletiyor" şeklinde konuştu.


Geri Dön