02 / 05 / 2024

Sincan NATO benzinliğine 1087 derslik yapılacak!

Sincan NATO benzinliğine 1087 derslik yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Sincan'daki NATO benzinliğinin yıkılarak yerine okul yapılması talimatı yerine getiriliyor. İlçede 1087 ek yeni derslik yapılmasına karar verildi.



Başbakan Binali Yıldırım'ın Sincan'daki NATO benzinliğinin yıkılarak yerine okul yapılması talimatı yerine getiriliyor. İlçede 1087 ek yeni derslik yapılmasına karar verildi. Dersliklerin çoğu benzinliğin yerine yapılacak Başbakan Binali Yıldırım'ın Sincan ziyaretinde, Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'ya verdiği, NATO benzinliğinin yıkılarak yerine okul yapılması talimatı yerine getiriliyor. Konuyu görüşmek üzere bir araya gelen  Ankara  Valisi Ercan Topaca ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ilçeye yapılacak eğitim yatırımlarını konuştu. Topaca'nın başkanlık ettiği toplantıda Sincan'ın okul ihtiyaçları masaya yatırıldı. Görüşmelerin ardından Sincan'a temel eğitimde 975, ortaöğretimde 112 olmak üzere toplam 1087 ek yeni derslik yapılmasına karar verildi. Sincan Kültür Evi'ndeki toplantıda yapılan sunumda Sincan'ın sınırlarında bulunan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların mevcut öğrenci ve derslik sayıları hakkında bilgiler verildi. Öncelikli olarak ihtiyaç duyulan bölgelerde inşa edilecek okullar ile ilgili planlamalar yapıldı. Yaklaşık beş saat süren toplantıda derslik başına düşen öğrenci sayısının 30'u geçmemesi hedeflendi. İnşa edilecek dersliklerin birçoğu için ise yer olarak şu an NATO benzinliğinin bulunduğu alan kararlaştırıldı.


SİNCAN'DA TEKLİ EĞİTİM'E GEÇİLİYOR

Eğitimi geliştirme yollarının görüşüldüğü toplantıda, Ankara Valisi Ercan Topaca tekli eğitime geçileceğinin vurgusunu yaptı. Topaca "İlçemizin farklı bölgelerindeki acil olduğunu değerlendirdiğimiz derslik ihtiyaçlarını, Sincan Belediyesi'nin de desteğiyle en kısa sürede giderecek tedbirleri alıyoruz. Önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyulacağı değerlendirilen yeni okullarımız ile ilgili planlamalarımızı yapıyoruz" diye konşutu. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna da "Biz de belediye olarak yeni yapılacak olan okulların ihtiyaçları için imkânlarımız dahilinde seferber olacağız" dedi.


Sabah


Geri Dön