02 / 05 / 2024

Sincan NATO benzinliğine okul yapılacak!

Sincan NATO benzinliğine okul yapılacak!

Başbakan Yıldırım, Sincan’ın göbeğinde kalan ve bölge için tehlike oluşturan NATO benzinliğinin yerine okul yapılması talimatını verdi.



Başbakan Yıldırım, Sincan’ın göbeğinde kalan ve bölge için tehlike oluşturan NATO benzinliğinin yerine okul yapılması talimatını verdi.


Kahramankazan'daki Akıncı Üssü'ndeki F-16'larada jet yakıtı sağlayan Sincan Tandoğan Mahallesi'ndeki dev NATO benzinliği, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile kaldırılıyor. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ardından Akıncı Üssü'nün de şehir dışına taşınması ile işlevini yitiren 70 dönüm arazi üzerine kurulu benzinliğin yerine okul ve yeşil alan yapılacak. 1950 yılında kurulan ve etrafında Tandoğan Pazar Yeri, Malazgirt Cami, Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu ve park alanı bulunan benzinlik, bölge halkı için de büyük tehlike oluşturuyordu.


OKUL VE YEŞİL ALAN OLACAK

NATO benzinliğinin Başbakan Yıldırım'ın Sincan'ı ziyareti sırasında gündeme geldiğini belirten Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Şehrin merkezindeki NATO benzinliği depoları Mürted'deki üssüne uçak yakıtı pompalıyordu. Tabi Mürted'deki bu uçak filosunun 15 Temmuz'dan sonra buradan kaldırılması ile buranın işlevi kalmamış oluyor. Dolayısıyla bu konuyu Sayın Başbakanımıza konuyu arz ettik. Başbakanımız da kaldırılmasının münasip olacağını söyledi ve bölgenin okul ihtiyacının karşılanmasının daha doğru olacağı talimatını verdi. Yapılacak plan değişikliğine göre buraya eğitim kampusu ve yeşil alan olması ifade edildi" dedi. Tuna ayrıca, "Şehrin merkezindeki bu benzin deposu emniyet bakımından da oldukça riskliydi. Dolayısıyla bunun kaldırılması şehrimiz için de önemli bir gelişme olacak" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön