29 / 04 / 2024

Sincan'a banliyö tren hattı ve kampüs geliyor!

Sincan'a banliyö tren hattı ve kampüs geliyor!

Her hafta lise öğrencileriyle buluşan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna müjde verdi. Tuna, Yenikent banliyö tren hattı ve Akçaören'deki hazine arazisine kampus yapılacağını söyledi.



Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. "Başkan Tuna Gençlerle Baş Başa" programı kapsamında bugüne kadar binlerce öğrenciyle bir araya gelen Başkan Tuna, son olarak Nefise Andiçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Sincan Kültür Evi'nde gerçekleşen buluşmada Başkan Tuna, öğrencilerin Sincan'a ilişkin sorularını yanıtladı. 


İHALESİ YIL İÇİNDE YAPILACAK 

2016'da Sincan'da ulaşım konusunda ciddi adımların atılacağını müjdeleyen Başkan Tuna, Sincan banliyösünün Yenikent'e uzamasıyla ilgili proje çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Başkan Tuna, "Ulaştırma Bakanımızın talimatlarıyla Sincan banliyösünün Yenikent'e devam etmesiyle ilgili proje çalışmaları tamamlanmakta. İnşallah yıl içerisinde inşaat ihalesi yapılacak ve raylı sistem kısa sürede hizmete girecek" dedi. Başkan Tuna, Eskişehir Yolu ile Vatan Caddesi'ni birbirine bağlayacak bulvarın çalışmalarının da devam ettiğini kaydederek, "Sincan, Eskişehir Yolu'na bağlanıyor. Bu bulvar ile Sincan ulaşımda da altın çağını yaşayacak. Sincan'ın Eskişehir Yolu'na bağlanması ilçemizin gelişmesine de çok büyük katkı sağlayacak" diye konuştu. Eskişehir Devlet Yolu, Ayaş Devlet Yolu ve İstanbul Çevre Yolu'nu birbirine bağlayacak projenin temelinin de önümüzdeki günlerde atılacağını kaydeden Tuna, "40 kilometrelik bu yolla hem Sincan hem de  Ankara  ulaşımda rahat bir nefes alacak" diye konuştu. 


YEPYENİ BİR ŞEHİR GİBİ 

Başkan Tuna sözlerini şöyle sürdürdü: "Yenikent Akçaören'de yaklaşık 4 bin 500 dönümlük hazineye ait bir arazi var. Buranın büyük bir üniversite kampusu olması yönünde girişimlerimiz var. Yepyeni bir şehir gibi olacak. Üniversiteyle birlikte konutlar, sosyal donatılar yer alacak. Bu bölgede bu tür proje için ulaşımın da rahat olması gerekir. Bunun için Yenikent'e ulaşım noktasında raylı sistemin de takibini yapıyoruz. Eskişehir Devlet Yolu, Ayaş Devlet Yolu ve İstanbul Çevre Yolu'nu birbirine bağlayacak projeyle karayolu ulaşımı da sağlanacak. Bu projenin çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak. Eskişehir Yolu ile Vatan Caddesi'ni birbirine bağlayacak bulvarın çalışmaları da devam ediyor. Tüm bu gelişmeler Yenikent'e dev üniversite kampusuyla yaşam alanının önünü açacak". 


DÜRÜST, ŞEFFAF, ADİL...

Başkan Tuna, öğrencilerin siyasetle ilgili merak ettiklerini de cevapladı. "Siyasette temel bir düstur var. Dürüst, şeffaf ve adil olmalısınız" diyen Başkan Tuna, her zaman her konuda net olduğunu ifade etti. Başkan Tuna, "Bugüne kadar popülizm hiçbir zaman yapmadım, yapmam da. Olmayacak şeylere evet demedim, demem de. Bir şey olmayacaksa olmayacaktır. Net oldum bugüne kadar ve bundan da bir şikayetim yok" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön