30 / 04 / 2024

Sinpaş, 35'inci yaşına yıldız geçidiyle girecek

Sinpaş, 35'inci yaşına yıldız geçidiyle girecek

Sinpaş, 35'inci kuruluş yılını Julio Iglesias, Gloria Estefan ve Michael Bolton konserleriyle kutlayacak. Bolton 2 Temmuz'da, Iglesias 22 Temmuz'da ve Estefan da 3 Ağustos'ta sahne alacak




Sinpaş, 35'inci yılını dünyaca ünlü şarkıcılarla kutlayacak. Kuruçeşme Arena konser alanındaki kutlama etkinlikleri kapsamında; Michael Bolton 2 Temmuz'da, Julio Iglesias 22 Temmuz'da ve Gloria Estefan da 3 Ağustos'ta sahneye çıkacak.
Sinpaş, her konseri bir konut projesinin sponsorluğunda gerçekleştirecek. Grammy ödüllü Michael Bolton konseri Aqua City 2010 projesi sponsorluğunda yapılacak. Soft-rock ve ballad tarzıyla tanınan Amerikalı söz yazarı ve şarkıcı Bolton, sahneye Ferhat Göçer'le birlikte çıkacak.
Bir yıl önce Sinpaş GYO'nun Bosphorus City projesinin tanıtımı için Türkiye'ye gelen Julio Iglesias; Bosphorus City sponsorluğunda konser verecek. Platin ve altın plak sayısı 2 bin 600'ü aşan Iglesias, dünyanın en popüler ses sanatçılarından biri olarak tanınıyor.
Beş Grammy ödüllü Gloria Estefan da Türkiye'deki ilk konserini Lagün'ün sponsorluğunda verecek. Çoğu müziksever tarafından Latin pop müziğinin kraliçesi olarak kabul edilen, albümleri 70 milyondan fazla satan sanatçıyla birlikte gayrimenkul yatırımcısı eşi Emilio Estefan da Türkiye'ye gelecek.
Sinpaş GYO Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Ahmet San'ın organizatörlüğüyle dünya yıldızlarını İstanbul'a getirmeye karar verdiklerini ve konserler için 2 milyon liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı.

`Fikir babası Iglesias'
Organizatör Ahmet San da, "Dünya starlarının İstanbul'a gelecek olması Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli" dedi.
Gacemer, Iglesias'ın Türkiye'ye geldiğinde Bosphorus City projesini incelerken, `projenin içinde neden saraylar yok' diye sorduğunu bunun da kendilerine yeni bir fikir verdiğini belirterek şöyle dedi:
"Bosphorus'un ilk maketinde saraylar etabı yoktu. Fikir babası Iglesias oldu. Projeye 600 konutluk saraylar bölümü eklendi. Bu bölüm eylül ayında satışa çıkarılacak." 

`4 ayda 750 ev sattık'
Satışı devam eden konut projelerindeki gelişmeler hakkında da bilgi veren Gacemer, yılın ilk 4 ayında geçen yılın eş dönemine göre ciro bazında yüzde 86, adet bazında yüzde 99 artış sağladıklarını belirterek şunları söyledi:
"2009 başından bu yana 750 ev satıp, 231 milyon liranın üzerinde ciro elde ettik. Aqua City, nisan ayı sonunda tanıtılmıştı. Satışa çıkan ilk etabın yüzde 86'sını sattık ve 95 milyon lira ciro elde ettik. Bosphorus City projemizde ise 225 adet konut satarak bir hafta içerisinde Ortaköy etabının yüzde 66'sını sattık ve 87.5 milyon lira ciro elde ettik. Lagün projemizde ise ilk sezonda 45 ev satarak 33 milyon lira ciro elde ettik. Bursa Modern'in Ottomanors etabında 55 ev sattık ve 16 milyon lira ciro elde ettik."

Ankara Dikmen'de arsa aldı
Öte yandan Sinpaş GYO, İMKB'ye yaptığı açıklamada,  Ankara  Dikmen'de Seha İnşaat'a ait 27 dönümlük arsanın yaklaşık dörtte birini 17 milyon 300 bin dolara satın alındığını duyurdu. Şirket, arsanın kalan hissesi için de Avrasya Toplu Konut İnşaat şirketiyle hasılat paylaşımı anlaşması yapıldığını açıkladı.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Müşterilerin kredi bulmalarına yardımcı olduk, konut satışlarımız hız kesmedi  
Krizin etkisiyle gayrimenkul sektöründe büyük daralma yaşanıyor. Birçok şirketin konutları elinde kalsa da, 'ilginç' projelere imza atan firmalar satışlarını devam ettirdi.  
İnşaat ve yatırım şirketi Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2009'da 750 konut satarak 231 milyon TL elde etti. Sinpaş'ın 35. yıl etkinlikleri çerçevesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Sinpaş GYO Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, şirketin faaliyet ve yaz dönemi etkinlikleri ile ilgili bilgi verdi. Devam eden projeler hakkında konuşan Gacemer, "Dört projemizde geçen senenin ilk sezonu ile kıyaslandığında ciro bazında yüzde 86, adet bazında yüzde 99 artış yakaladık. İlk sezonda 750 ev satıp, 231 milyon lira ciro elde ettik." dedi. Nisanda tanıtımı yapılan Aqua City projesinin satışa çıkan 1. etabın yüzde 86'sını ilk sezonda sattıklarını aktaran Gacemer, 95 milyon lira ciro gerçekleştirdiklerini kaydetti. Sinpaş, sezonun geç başlatılması sebebiyle kampanyalarına devam edecek. Şirket, 343 konutluk Bosphorus City projesinin bir hafta içerisinde yüzde 66'sını satarak 87,5 milyon lira ciro sağladı. Lagün projesinde ise 45 ev satışı gerçekleştirerek 33 milyon lira ciroya ulaştı. 3. ve 4. etabın inşaatı devam ediyor. Seba Gacemer, "Bursa Modern yatırımında ise kısa sürede 55 ev satarak 16 milyon lira ciroya ulaştık. Kredi oranlarını da düşünürsek, sektörde bazı projelerin durdurulduğunu biliyoruz. Bizler ise konut kredisi konusunda bankalarla anlaşarak, kampanyalarımızı sürdürmeyi uygun bulduk." diye konuştu.

Seba Gacemer, geniş kitlelere hitap etmek istediklerini belirterek, "İstanbul'un yıldız projelerini yaptığımızı düşünüyoruz ve dünya yıldızlarını İstanbul'a getirmeyi uygun bulduk." ifadesini kullandı. ABD'li söz yazarı ve şarkıcı Michael Bolton, 2 Temmuz'da Ferhat Göçer ile birlikte konser verecek. İspanyol şarkıcı Julio Iglesias ise, 22 Temmuz'da, Latin pop sanatçısı Gloria Estefan 3 Ağustos'ta İstanbul Kuruçeşme Arena'da sahneye çıkacak. Sinpaş, bu etkinlikler için 2 milyon lira ayırdı.(Zaman)
 


Iglesias'la evler yok sattı Sinpaş yıldızları üçlüyor 

Julio İglesias'la Bosphorus City'yi açan ve konutların büyük kısmını satan Sinpaş GYO, 35'inci yılında İgleas'ın yanında, Gloria Estefan ve Michael Bolton'u da getiriyor.

SİNPAŞ GYO, geçen yıl Bosphorus City projesinin tanıtımında ünlü ses sanatçısı Julio İglesias'ı getirerek, dünya genelinde tanıtımla satışlarını patlattı. Sinpaş GYO, bu yıl da 35'inci yıldönümü kutlarken, İglesias'ın yanında Gloria Estefan ve Michael Bolton'u Türkiye'ye getirecek. Dünyaca ünlü sanatçılar, ünlü organizatör Ahmet San'ın yönetiminde yapılacak etkinlikler kapsamında Kuruçeşme arenada üç konser verecek. Toplam 1 milyon liralık bütçe hazırlanan etkinliklerle ilgili bilgi veren Sinpaş GYO Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer `Amacımız Türkiye'nin ve İstanbul'un dünyaya tanıtımını yapmak. Bu da dünyaca ünlü ses sanatçılarıyla oluyor' dedi.

SATIŞLAR YÜZDE 99'DA

SİNPAŞ'IN birçok yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlandığını söyleyen Gacemer `Satıştaki 4 projemizde de geçen senenin ilk sezonu ile kıyaslandığında ciro bazında yüzde 86, adet bazında yüzde 99 oranında artış yakaladık. İlk sezonda 750 ev satıp, 231 milyon TL'nin üzerinde ciro elde ettik. Aqua City nisan ayı sonunda lanse edilmişti. Satışa çıkan 1. etabın yüzde 86'sını ilk sezonda sattık ve 95.2 milyon lira elde edildi. Bosphorus City projemizde ise 225 adetle 1 hafta içerisinde Ortaköy etabının yüzde 66'sını sattık ve 87.5 milyon lira ciro elde ettik. Lagün projemizde ise ilk sezonda 45 ev satarak 33 milyon lira ciro elde ettik' dedi. Konut odaklı bir firma olmaları nedeniyle geniş kitlelere ulaşmak istediklerini söyleyen Gacemer `İstanbul'un yıldız projelerini yaptığımızı düşünüyoruz ve dünya yıldızlarını İstanbul'a getirmeyi uygun bulduk. Ahmet San ile bu yıldızları İstanbul'a getirerek bir ilke imza atmayı uygun bulduk' dedi.

Saray fikri İglesias'tan

SEBA Gacemer, Julio Iglesias Türkiye'ye geldiğinde `Bosphorus City' projesini incelerken projenin içinde `Neden saraylar yok' dediğini anlatarak, bunun üzerine yepyeni bir projenin de fikir babası olduğunu söyledi. Gacemer `600 konutluk saraylar da içinde olmak üzere yeni bir projeye başlanacak' diye konuştu. (Star)

 


Geri Dön