Devre Mülk

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine tepki: Hem imar kanununa hem de ruhsat verilmesine uygun değil! 

İnşaatı devam eden Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine tepkiler devam ediyor. Hukukçular, halka ve kamu görevlilerine çağrıda bulundu. İşte detaylar...

Muğla’da Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyeleri, Sinpaş tarafından Milli Park’ta otel ve devre mülk projesinin inşaat yasağına karşın sürmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Her sene turizm bölgelerinde uygulanan inşaat yasağı, Marmaris’te de 15 Mayıs' tarihinde başladı. Fakat Marmaris İçmeler’de Milli Park alanındaki bölgede Sinpaş’a ait devremülk projesi olan Kızılbük Wellness Resort’ün inşaatı, yasağa karşın devam ediyor. 

Alanı gezen Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, Marmaris Kent Konseyi Çevreden Sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Halime Şaman ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi’nden Avukat Arzu Alper, projeye ilişkin bilgi verdi. 

T24'te yer alan habere göre; Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, konuya ilişkin açıklamasında zamanın belediye başkanının buraya ruhsat verdiğine, kendilerinin şikaytette bulunduğuna ve problemin de oradan başladığına dikkat çekti. 

"Burası imar alanı dışı bir şey. Bu alanda İmar Kanunu uygulanmamış. İtiraz ediyoruz mahkemelerde. Burada yalnızca 5 arsa birleştirilmiş başka hiçbir şey yapılmamış. Onu imar uygulaması şeklinde yutturmaya çalışıyorlar. Aplikasyon, vaziyet planı yok. Olsa da kanununa uygun değil. Ruhsat verilmesine uygun değil" bilgilerini veren Beytekin, bunların hepsinin bu 3 ay sonunda sonuçlanacağını belirtti.

Tüm kamu görevlilerine seslendiğini söyleyen Beytekin, Marmaris’i kendilerinin kurtaramayacağına, eğer gerçekten Marmaris’e sahip çıkılmak isteniyorsa Marmaris yaşayanlarının, Marmaris esnafının buraya gelerek buna engel olması gerektiğine vurgu yaptı. 

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, açıklamasını "Son zamanlarda basında yer aldı; Sayın Cumhurbaşkanı seçim zamanı Serkan Yazıcı’yı ziyarete geldiğinde helikopterle bu sahili yukarıdan izlemiş ve AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın'ın kendi ifadesi ile 'Kazanırsan burayı bir denetle bakayım ne oluyor burada' demiş. Yani Sayın Cumhurbaşkanımız bile görmüş, burada bir şey var, bir doğa katliamı, bir tahribat mevcut, bir tuhaflık var en azından. Ancak şehri Valisi, Kaymakamı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü, Milli Park Müdürü, Liman Başkanı bunların hiçbiri bunu görmüyor" diyerek tamamladı.

Avukat Arzu Alper de kendilerinin hukuktan yana olduğunun altını çizerek "Sadece hukuk uygulansın diyoruz. İmar Kanunu, Türk Ceza Kanunu uygulansın diyoruz. Başka istediğimiz bulunmuyor. Tüm isteklerimiz yasal zeminlere dayanmakta" diye konuştu. 

Herkesi davet ettiklerini dile getiren Alper, bunun bir vatan savunması olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının uygulanmasını istediklerini belirtti. 

Emekli maaşlarında son dakika değişikliği! Sadece 1 kereliğine bu şekilde yapılacak!

Eski ev sahibinin iletişim bilgisini istemek suç mu? Ev sahiplerine uyarı!

Kripto fenomeninden çok konuşulacak açıklama: Evini satıp BIST yatırımı yapan biri dolar bazlı yüzde 49 getiri elde etti