29 / 04 / 2024

Şırnak’ta 5 bin 700 konut bu yıl teslim edilecek!

Şırnak’ta 5 bin 700 konut bu yıl teslim edilecek!

Terörün yıktığı şehirler yeniden inşa ediliyor. Şırnak’ta yatırımlara hız verilirken, bölgede inşa edilen 5700 konut yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilecek.



Türkiye terör örgütlerinden temizlediği bölgeleri yeniden ayağa kaldırmak amacıyla yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Akşam Gazetesi'nden Osman Nuri Cerit'in haberine göre; Hendek eylemlerinde terör örgütünün yıktığı şehirler yeniden ayağa kaldırılıyor. Terör örgütü PKK, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak illerinde hendek eylemleri sonucunda bölgeyi yaşanmaz hale getirmişti. Bölge halkına eziyet eden terör örgütü, vatandaşların evlerini de yerle bir etti. Hendek operasyonlarıyla terörden temizlenen bölgeler aradan geçen sürede yeni bir görünüme kavuştu. 

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ 

31 Mart yerel seçimlerinde Şırnak’ta AK Parti’nin adayı Mehmet Yarka vatandaşlara destek verdi. 3 ilçe ve 11 belde belediyesinde de vatandaşlar hizmetten yana tavır verdi. Hendek operasyonları sonrasından kayyum belediye başkanları tarafından başlatılan projelerin tamamlanması amaçlandı. Yeni projelerde hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda Şırnak'ta 10 bin 155 bağımsız bölüm içeren bir projeye başlandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 5 bin 700’ü Şırnak merkezde olmak üzere Cizre, Silopi ve İdil’de inşaatlar başladı. 

 Şırnak’ta 5 bin 700 konut bu yıl teslim edilecek!

LİSE DE YAPILIYOR  

Cizre, Silopi ve İdil'de inşa edilen binalar hak sahiplerine dağıtılıyor, Şırnak Merkez’deki konutların da yılsonunda hak sahiplerine teslim edilmesi amaçlanıyor. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda, lise, köy okulu, cami, taziye evi, hizmet binalarının yapımı sürüyor. Kent merkezi ve diğer belediyelerin kanalizasyon, yağmur suyu, dere ıslahı projeleri de bir bir hayata geçiriliyor.

MODERN BİR ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise önceki gün düzenlediği Şırnak ziyareti kapsamında bölgede gerçekleşecek projelere destek vereceklerini söyledi. Şırnak’ı alt ve üst yapı, sosyal donatı alanlarıyla modern bir şehir haline getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Kurum, “Amacımız bölgenin yeniden inşasıdır” şeklinde konuştu.

 Şırnak’ta 5 bin 700 konut bu yıl teslim edilecek!

OTOGAR DA İNŞA EDİLECEK 

Kurum, kentin ihtiyacı doğrultusunda lise, ilkokul, cami, taziye evi, yaşam alanları ve kültürel ihtiyaçların yapımı konusunun da görüşmeler yapıldığını söyledi. Bakan Kurum, kentin ihtiyacı olan otogarın da belediyenin belirlediği 9 bin metrekarelik alanda yapılacağını belirtti.

SURİYE’DE DE BENZERİ YAPILDI

Türkiye sadece ülke içinde değil, Suriye’de de terörden temizlediği bölgelerin kalkınması için çalışmalar gerçekleştirdi. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgeleri Suriyelilerin geri dönmelerine uygun hale getirildi. 


Geri Dön