02 / 05 / 2024

Şırnak'ta dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Şırnak'ta dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Terör örgütü PKK'nın tahrip ettiği Şırnak'ın yeniden imarı için devlet tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bölgede belediyenin yaptığı hizmetlerle kentte dönüşüm yaşanıyor. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre  Şırnak'ta hayata geçirilen projelerle yaşam standartları iyileştiriliyor. İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında belediyelere görevlendirme yapıldı. 

 

PKK mensuplarının tahrip ettiği kentte yeniden imar ve ihyası için devlet eliyle yürütülen çalışmalar, görevlendirme yapılan belediyenin desteğiyle ivme ivme kazandı. 

 

Terör saldırılarının izlerinin silinmesi temizlikten altyapı ve üstyapıya, yollardan kültürel, sosyal ve sportif alanlara kadar Şırnak Belediyesince proje hazırlandı. 
 

160 milyon liralık yatırımı öngören projeler terörün izlerini silmek için yapılıyor. Kentte büyük dönüşüm çalışmaları sağlanıyor. 

 

Belediyede yönetimi borçla devraldıklarını belirten Belediye Başkan Vekili ve Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, "Belediyenin kamu kurum ve kuruluşlara 45 milyon liralık borcu vardı. Bunları belirli bir takvime bağlayarak ödüyoruz." diye konuştu.

 

Şırnak ta dönüşüm çalışmaları sürüyor!


"Bize düşen pozitif ayrımcılığı hizmet olarak yansıtmak"


"Şırnak gerçekten büyük yaralar almış. Bu yaraların sarılması adına devletimiz, hükümetimiz büyük bir pozitif ayrımcılık yapmakta. Bize düşen, bu pozitif ayrımcılığı vatandaşlara hizmet olarak yansıtmaktır." ifadelerini kullanan Bedirhanoğlu, vatandaşlardan tek isteklerinin, yapılan hizmetlere sahip çıkmaları ve sabırla projelerin hayata geçirilmesini beklemeleri olduğunu dile getirdi.


Geri Dön