29 / 04 / 2024

Şişecam Romanya'da 85 milyon dolarlık tesis açtı!

Şişecam Romanya'da 85 milyon dolarlık tesis açtı!

Şişecam Topluluğu, Romanya'daki en büyük Türk yatırımına imza attı. 2012'de Romanya'da satın aldığı GlassCorp S.A. şirketine 85 milyon dolarlık yeni yatırım yapan Şişecam, tesiste otomotiv camları üretecek...



Şişecam Topluluğu, Romanya'daki en büyük Türk yatırımına imza attı. 2012'de Romanya'da satın aldığı GlassCorp S.A. şirketine 85 milyon dolarlık yeni yatırım yapan Şişecam, tesiste otomotiv camları üretecek. GlassCorp'un açılış töreninde konuşan Romanya Başbakanı Victor Ponta, 85 milyon dolarlık yatırıma imza atan Şişecam Topluluğu'nun büyüklüğünden etkilendiğini belirterek, Romanya'nın gelişmesindeki en önemli faktörlerden birinin otomotiv ana ve yan sanayisi olduğunu söyledi. 


13 ÜLKEDE TESİSİ VAR 

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman "Topluluğumuz, Rusya'dan Almanya'ya, Mısır'dan Hindistan'a kadar geniş bir coğrafyadaki 13 ülkede üretim gerçekleştiriyor. 20 bini aşkın çalışanımız, 150 ülkeye ulaşan satışlarımız ve 3.1 milyar doları aşan satış gelirimizle uluslararası ölçekte bir grubuz. 2020'de dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olmak istiyoruz" dedi. Düzcam sektöründe Avrupa'da 3'üncü, dünyada ise 6'ncı büyük üretici olduklarını hatırlatan Ahmet Kırman, "Otomotiv sektöründe de dünyaca ünlü markalarla çalışıyoruz" diye konuştu. 


DÜNYA OTOMOBİL DEVLERİYLE ÇALIŞIYOR

AudI, BMW, Dacia, Daimler, Ford, GM, Hyundai, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Toyota, Volkswagen gibi dünya devlerinin önemli tedarikçileri arasında yer alan Şişecam'ın 2012 yılında Romanya'ya yöneldiğini ifade eden Ahmet Kırman, tesisin ülkedeki en büyük otomotiv cam üreticisi olduğunu da söyledi. Kırman'ın verdiği bilgilere göre, yeni tesis yılda 800 bin araç set üretimi kapasitesine sahip olacak.


Sabah Gazetesi


Geri Dön