27 / 04 / 2024

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşınacağı iddiası TBMM'de!

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle taşınacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle taşınacağı iddialarına ilişkin soru önergesi verdi.  Emre, sorusunun Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Emre, ''Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını bilgilerinize sunarım'' diye konuştu.

Emre, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Şişli Etfal Hastanesinin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile taşınacağı haberleri sivil toplum örgütleri ve medya organları tarafından dile getirilmektedir. İlçede 122 yıldır hizmet veren, bu anlamda çok önemli bir ihtiyacı karşılayan Şişli Etfal Hastanesinin akıbetinin belirsizliği Şişlili yurttaşlarımızı ve hastaneden hizmet alan çevre halkını büyük bir endişeye sevk etmektedir. Vatandaşların beklenti ve taleplerinin karşılanarak kaygılarının giderilmesi, konuya açıklık getirilmesi kamu otoritesinin görevidir.''

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin soruları:
1. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile başka bir yere taşınacağı haberleri doğru mudur?

2. Bugüne kadar Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi için deprem riskine yönelik çalışmalar yapılmış mıdır? Sonuç nedir?

3. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde depreme karşı güçlendirme çalışması yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne zaman ve neler yapılmıştır?

4. Hastanenin yeniden inşa işlemleri için planlanan çalışmalar nelerdir? Bu süreçte bölge halkının mağduriyetini giderecek, sağlık hizmetini karşılayacak ne gibi önlemler alınmıştır - alınacaktır?

5. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şişlililer ve çevre sakinlerinin talepleri dikkate alınarak binaların yenilenmesi sonrası, bugün sahip olduğu dallarda, tam teşekküllü eğitim araştırma hastanesi olarak hizmet vermeye devam edecek mi?

6. Şişli Etfal Hastanesi'nin, Şişli halkının ihtiyacını karşılayacak başka bir kurum olmadığı dikkate alınarak, hastanenin yerinde güçlendirilmesi planlanmakta midir?

7. Hastanenin başka bir yere taşınarak, halkın sağlık hizmetlerine erişiminin kısıtlanması ile vatandaşın özel hastanelere zorunlu bırakılması iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön