02 / 05 / 2024

Site yönetimi angarya, hobi veya meslek değildir!

Site yönetimi angarya, hobi veya meslek değildir!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için site yönetimi konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



Siteleri kişiler değil, mevzuatlar yönetir, kişiler ise siteye ancak hizmet edebilir. Siteler, her şeyi ile kat maliklerinindir. Siteler, kat malikler birliğinin aldığı kararlarla yönetilir.


İnşaattan oturuma geçişte müteahhit firmanın, site yönetimini kalite ve yönetim becerisi gerektirmeyen bir angarya iş olarak görerek konuyla ilgili eğitim ve tecrübesi olmayan kişi veya firmalar üzerinden siteyi yönetmeye kalkıştığını görüyoruz.


Geçici yönetim sonrasında kat maliklerince seçilen, atanan yöneticilerin, yönetim kurullarının site yönetimini bir hobi gibi algılayarak büyük borçlar altına soktuğunu, sakinler memnuniyeti ve emlak değerini düşürdüğünü tecrübe ediyoruz.


Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de site yönetimini, geçim kaynağı, meslek olarak gören haftanın belli günleri 09:00-18:00 arasında  mesai yapılan işletme gibi algılayarak, sitelerde müdür  istihdam edildiğini hayretle takip ediyoruz.


Hayır, site yönetimi ne angarya, ne hobi, ne de meslektir. Site yönetimi yaşam tarzıdır.


Bunun aksine inanan kişilerin yetkilendirildiği  sitelerdeki maliklerin gereksiz ve hukuksuz yere borçlandırılır,  sakinler yüksek aidat öder, malik-sakinler memnuniyetsiz olur, emlak değeri de sürekli düşer.


www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


9 maddede site genel kurulu!


Geri Dön