27 / 04 / 2024

Site yönetimlerinde olağanüstü toplantı daveti!

Site yönetimlerinde olağanüstü toplantı daveti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için 'Site yönetimlerinde olağanüstü toplantı daveti' konusunu ele aldı.. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



Kat malikleri kurulları apartmanlarda yılda en az bir, toplu yapılarda ise iki yılda bir toplanır. Bu toplantılarda gündeme göre yönetici, denetici atamaları yapılır ve önemli konular görüşülerek karara bağlanır. Temsilci sistemi bulunan sitelerde bu olağan toplantılarda temsilciler seçilir, özel bir yetki verilmemişse bu temsilciler yönetim planındaki yetki ve sorumluluklarını kullanmak üzere, olağan temsilciler kurulunda bir araya gelir ve malikler adına yönetim-denetim kurullarını seçer ve diğer temel konular hakkında kararlar alır.

Ancak, önemli bir işin ortaya çıkması durumunda temsilciler her zaman toplanabilir. Bu toplanma yönetim planında belirtilen tarih/dönemlerde değilse, bu toplantılar ve bu toplantılar için yapılan çağrılar “olağanüstü” statüsündedir.



Bir işin olağanüstü toplantı sebebi olması için belli bir kriter var mıdır? Vardır: Yönetici/yönetim kurulu veya başkanı, denetici/denetim kurulu veya başkanı veya maliklerin1/3-nün çağrısı başlı başına olağanüstü özelliktedir.

Olağanüstü toplantı yapılmasını gerektiren sebebinin gerçekten önemli olup olmadığını belirleme yetkisi kat maliklerinin olup,hakimin bu hususa müdahale etmesi istenemez.

Kanunun 35.maddesi hükmü gereğince yöneticinin görevleri arasında olduğundan, bu husustaki istemin yazılı olarak yöneticiye/yönetim kuruluna iletilmesi gerekir.

Olağanüstü toplantının çağrısı mutlaka imza karşılığı veya taahhütlü bir mektupla ve asgari toplantı tarihinden 15 gün önce maliklere ulaştırılacak, toplantının gerekçesi dolayısı ile gündemi de çağrı evrakında belirtilecek,davetlilerin  ilgili konu hakkında ön bilgili olarak toplantıya gelmesi sağlanacaktır.


www.konutsitesiyonetimi.com   

Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni



Site yönetimleri ofisi neden önemlidir?


Geri Dön