30 / 04 / 2024

Siteler-Karapürçek arasındaki teleferik hattı durduruldu!

Siteler-Karapürçek arasındaki teleferik hattı durduruldu!

Ankara'daki Siteler - Karapürçek arasındaki teleferik hattı durduruldu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, "Gökçek aklı dışlamanın karşılığını yargı kararlarıyla almaktadır" dedi.



ANKARA'da Siteler-Karapürçek arasındaki teleferik hattına ilişkin açılan dava sonuçlandı. Mimarlar Odası  Ankara  Şubesinin açtığı davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, "Gökçek aklı dışlamanın karşılığını yargı kararlarıyla almaktadır" dedi. 

Ulaşım ana planı olmadan ve planlama ilkelerine aykırı bir şekilde proje yapılamayacağını yargının bir kez daha gösterdiğini belirten Candan, mahkemenin 2015 Ankara Ulaşım Ana Planında teleferik hattının gösterilmemesi nedeniyle bu kararı verdiğini söyledi. Candan, Ayrıca 1/25.000 ölçekli 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planında da teleferik hattının fiziki-şematik olarak gösterilmediğini dile getirdi. 

Uygulamanın imar planının tanımına aykırı olduğunu belirten Candan, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliğine dair Belediye Meclis kararının şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olmadığı gerekçesiyle mahkemenin planların yürütmesine karar verildiğini ifade etti. 


Evrensel


Geri Dön