02 / 05 / 2024

Siteler Karapürçek teleferiği

Siteler Karapürçek teleferiği

Ankara'daki Siteler - Karapürçek arasındaki teleferik hattı durduruldu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, "Gökçek aklı dışlamanın karşılığını yargı kararlarıyla almaktadır" dedi.

Siteler-Karapürçek teleferik hattına yargıdan durdurma kararı geldi!

Siteler-Karapürçek teleferik hattına ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesinin açtığı davada yürütmenin durdrulması kararı verildi. Gökçek'in ulaşım ana planı olmadan yaptığı ulaşım uygulamalarına yargıdan red geldi.

Çılgın tahminlerin ekonomisti altın için zirveyi gösterdi. Altın yatırımcıları için çok kritik uyarı

Daha önce altın konusunda yaptığı tahminlerle dikkatleri üzerine çeken ünlü ekonomist Cihat Çiçek, altın yatırımcıları için yeni tahmin ve tavsiyelerde bulundu. Piyasalar Çiçek’i daha önceki tahmininde haklı çıkarırken yeni tahmini de yine “Uçuk” olarak yorumlandı.

Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor!

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor.

Sakarya Karabürçek'e sosyal gelişim merkezi inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karapürçek'e dosyal gelişim merkezi müjdesi verdi.

Sakarya Karapürçek'e 33 milyon TL'lik yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karapürçek ilçesi ve Akyazı Küçücek Mahallesinde inşa edilecek olan 128 kilometrelik içmesuyu hattının montaj töreni geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

Sakarya Karapürçek'e 33 milyonluk altyapı yatırımı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Karapürçek’i sağlam altyapı ile buluşturacak projede çalışmaların başlayacağının müjdesini verdi

Sakarya Karapürçek'e 33 milyon TL'lik altyapı yatırımı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karapürçek için hayata geçirilecek yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı projesinde çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını açıkladı.

Sakarya Karapürçek Arıtma Tesisi yenileniyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin tamamen yenileneceğinin müjdesini verdi

Sakarya Karapürçek için 33 milyonluk imza!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun Karapürçek için müjdesini verdiği yeni altyapı yatırımı için gerekli protokoller imzalandı.

Sakarya Karapürçek'e 33 milyonluk proje!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek’te hayata geçirilecek yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı projesinde çalışmaların kısa süre içerisinden başlayacağını açıkladı.

Sakarya Karapürçek'in altyapısı komple yenilenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek’te hayata geçirilecek yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı projesi için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Sakarya Karapürçek İmam Hatip Ortaokulu tamamlandı!

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde 2015 yılında inşasına başlanan İmam Hatip Ortaokulu'nun inşaat çalışmaları tamamlandı.

Karapürçek Semt Hizmet Binası hizmete açıldı!

Altındağ Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete açılan Karapürçek Semt Hizmet Binası, çevre mahallelerde oturan Altındağlılara kolaylık getirdi. Yeni hizmet binası, zabıta karakolu, temizlik noktası ve vergi salonu olarak işlev görüyor.

Karapürçek İçme Suyu Arıtma Tesisi için düğmeye basıldı!

Karapürçek Muhtarlar Derneği Başkanı Beytullah Şafak ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Karapürçek’in içmesuyunu garanti altına alacak içmesuyu arıtma tesisi projesinde düğmeye bastık" dedi

Siteler Karapürçek teleferiği Haberi

Siteler Karapürçek teleferiği

ANKARA'da Siteler-Karapürçek arasındaki teleferik hattına ilişkin açılan dava sonuçlandı. Mimarlar Odası Ankara Şubesinin açtığı davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, "Gökçek aklı dışlamanın karşılığını yargı kararlarıyla almaktadır" dedi. 

Ulaşım ana planı olmadan ve planlama ilkelerine aykırı bir şekilde proje yapılamayacağını yargının bir kez daha gösterdiğini belirten Candan, mahkemenin 2015 Ankara Ulaşım Ana Planında teleferik hattının gösterilmemesi nedeniyle bu kararı verdiğini söyledi. Candan, Ayrıca 1/25.000 ölçekli 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planında da teleferik hattının fiziki-şematik olarak gösterilmediğini dile getirdi. 

Uygulamanın imar planının tanımına aykırı olduğunu belirten Candan, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliğine dair Belediye Meclis kararının şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olmadığı gerekçesiyle mahkemenin planların yürütmesine karar verildiğini ifade...