28 / 04 / 2024

Sitelerdeki güvenlik görevlisinin sorumlulukları nelerdir?

Sitelerdeki güvenlik görevlisinin sorumlulukları nelerdir?

Sitelerde çalıştırılan güvenlik görevlilerinin sitenin güvenliğini sağlamak dışında site içerisindeki sorumlulukları nelerdir?



Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''güvenlik görevlisi sorumlulukları'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı... 

 

Bir sitede çalışan güvenlik görevlisinin arızalanan sigortalara müdahale görevi var mı? Yani gidip şalterleri kontrol ve atan şalteri kaldırmak gibi. Sonra, ücretlerimiz bankaya yatıyor, ancak 1400 TL bankaya yatıyor gerisi elden ödeniyor. Bu bizim için riskli mi? ● O.İ. 

 

İşyerinde, çalışanın sözleşmesinde yapması gereken işler sıralanmıştır. Çalışan sözleşmesinde gösterilen işi yapar. Sizin göreviniz ‘koruma’. Elektrik arızası giderme görevi sözleşmenizde kesinlikle yoktur. Bu husus elektrik gibi teknik bilgi isteyen bir iş için bile söylenmemiştir. Örneğin güvenlik görevlisinin eline süpürge verilip “Hadi ortalığı süpür” denilemez. Çünkü sözleşmesinde ortalığı süpürmek yoktur. Üstelik elektrik teknik bir konudur. Böyle bir müdahaleyi en az teknisyen seviyesinde biri yapabilir. Zira elektrik bilmeden müdahale eden biri için tehlike teşkil ettiği gibi, bilinçsiz olarak şalterlere müdahale bir yangına bile sebep olabilir. Böyle bir risk taşıyan müdahalenin güvenlik görevlisi tarafından yapılması istenilemez.

 

BİLDİRİM DOĞRU OLMALI

İkinci sorunun yanıtı da bu kadar önemli. İşçinin işten ayrılmasında, şartları varsa veya emekliliğinde kendisine kıdem tazminatı ödenir. Bu tazminat işçiye ödenen son brüt ücret üzerinden hesaplanır. Son brüt ücret ise bankaya yatan para üzerinden hesaplandığında ödenecek kıdem tazminatı düşük çıkar.

 

Bu işçi için risk, işveren için bir kazançtır. İkinci husus SGK’ya ödenen prim. SGK’ya da primler işçiye ödenen aylık ücret üzerinden ödenir.

 

Bahsedilen olayda SGK primine esas bankaya yatan paradır. Oysa hesaplanması gereken rakam bu değildir. Doğru hesaplama yapılırsa SGK’ya daha yüksek prim ödenmesi gerektiğinden işveren bunu kazanç hanesine yazmaktadır.

 

Bunların dışında, iş akdi son bulan işçiye kıdem tazminatı ödenecek hallerde ücretin gerçekte daha yüksek olduğu, ilgili mahkemede muhtelif delillerle ispatlanabilir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın. Ama yapılması gereken bu yollara meydan vermeden doğru ücret ve doğru bildirimdir.


Geri Dön