27 / 04 / 2024

Siteye ait yapının değiştirilmesinde karar kime ait?

Siteye ait yapının değiştirilmesinde karar kime ait?

Posta yazarı Tamer Heper, "Yazlık bir bölgede bir sitede daire sahibiyim. Bize komşu bir site daha var ve iki parseli ayıran bitkilerle dekore edilmiş ahşap bir çit bulunuyor. Ancak iki sitenin yöneticileri bu ahşap çiti kaldırıp demir çit yapmak istiyor. Bunu nasıl engelleriz" sorusunu yanıtladı. 



Posta yazarı Tamer Heper, "Yazlık bir bölgede bir sitede daire sahibiyim. Bize komşu bir site daha var ve iki parseli ayıran bitkilerle dekore edilmiş ahşap bir çit bulunuyor. Ancak iki sitenin yöneticileri bu ahşap çiti kaldırıp demir çit yapmak istiyor. Ben ve benim gibi doğal çitin kalması taraftarı olanlar var. Bunu engellemek istiyoruz, yolu nedir? sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Heper'in o yazısı...

Siteye ait yapının değiştirilmesinde karar kime ait?

Toplu yaşam alanlarından biri olan sitelerde bu tarz kararların sadece yöneticiler tarafından alınması doğru değil. Bu konu için öncelikle kat maliklerinden görüş alınması gerekiyor. Kısacası problemin çözümü için önce kat maliklerine gidilmeli. Çünkü konu tüm siteyi ilgilendiriyor, ek olarak herhangi bir tamir veya arıza gerektiren acil bir konu da değil. 

Siteye ait bir yapının değişmesi için öncelikle kat maliklerinden onay alınması gerekiyor. Yönetimin kendiliğinden böyle bir karar alması yetkisi dahilinde değil. Ek olarak bu şekilde bir karar alınması ilerde tazminat ödemelerine yol açabilir. 

13 maddede site yönetimde kurullar!

Çatı katı daire büyütülürken diğer kat malikleri bedel isteyebilir mi?


Geri Dön