27 / 04 / 2024

Sivas Prime Mall 2016'da hizmete girecek!

Sivas Prime Mall 2016'da hizmete girecek!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, sahibi olduğu Yıltaş Grubu ile Sivas'ın ilk AVM'sini hizmete sokacak. 15 ortakla 100 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek 'Primemall Sivaspark' 2016'da açılacak.



Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, sahibi olduğu Yıltaş Grubu ile Sivas'ın ilk AVM'sini hizmete sokacak. 15 ortakla 100 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek 'Primemall Sivaspark' 2016'da açılacak. Yıldırım, Aselsan ortaklığı ve Sivas Cumhuriyet Uııiversitesi'nin katkılarıyla, 10 milyon dolar yatırımla mercek fabrikası da kuruyor.


Türkiye'de sayılan her geçen gün artan AVM'ler, daha önce girmedikleri kentlere de bir bir giriyor. AVM ile yeni tanışacak bu kentlerden biri de Orta Anadolu'nun en büyük illerinden olan Sivas olacak. 2001 yılından beri Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını da yürüten Yıltaş Gaip Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Sivas'ın ilk AVM'sini kurmak için harekete geçti.  Bu kapsamda bir araya gelen Sivaslı 15 işadamı, 100 milyon TL yatırımla 'Primemall Sivaspark' adını verdikleri AVM'nin inşaatına başladı. 


2016'DA HİZMETE GİRECEK

Yeni yatırımlarını Ekonomist'e anlatan Osman Yıldırım, "Kentteki 15 işadamı birleşerek Sivas'ın ilk AVM'sini hayata geçirme karan aldık" diyor. Bu amaçla Alman Prime Development firması ile anlaşarak 100 milyon TL'lik AVM yatırımına başladıklannı anlatan Osman Yıldırım, "Proje 2016 yılında Primemall Sivaspark adıyla hizmete girecek. Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak olan AVM'nin dükkan kiralamalarının yüzde 40'ı şimdiden tamamlanmış durumda" diye konuşuyor. Yıldırım, 120 mağazaya ev sahipliği yapacak olan Primemall Sivaspark'ın 35 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacağını dile getiriyor.  Osman Yıldıırım'ın yönetim kumlu başkanlığını yaptığı Yıltaş Grubu, 2015 ve sonrası için yeni yatırımlara da hız verdi. 1981'de nakliye ve inşaat malzemeleri satmak amacıyla kurulan Yıltaş, bugün lojistik, medikal, hizmet ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor.  Yıltaş'ın 2014 cirosu 220 milyon TL, çalışan sayısı ise 450. 


Ekonomist 


Geri Dön