29 / 04 / 2024

Sivas'a 800 araçlık otopark geliyor!

Sivas'a 800 araçlık otopark geliyor!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın tamamlandığında Tarihî Kent Meydanı’nı farklı bir boyuta taşıyacak olan 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve 800 araçlık katlı otoparkındaki çalışmaları inceledi.




Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın tamamlandığında Tarihî Kent Meydanı’nı farklı bir boyuta taşıyacak olan 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve 800 araçlık katlı otoparkında incelemelerde bulundu.


Alanda yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Aydın, çalışmaları gerçekleştiren firma yöneticilerinden inşaat hakkında bilgi aldı.


Çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Aydın; “Geçen yıl sonbaharda ihalesi yapılarak Kasım ayında şantiyesi açılan proje alanındayız. Kış dönemi olmasına rağmen firmanın özverili bir şekilde çalıştığını görüyoruz. Hafriyat kısmında son aşamaya geldik. 20 gün içersinde temel betonlarının dökümüne başlayacağız. Bu işin en zor kısmı fore kazıkların çalışması ve hafriyatın alınması bölümüydü. Kış dönemi olmasına rağmen bu çalışmanın sona yaklaşması bizi mutlu etti.” dedi.


HEDEFİMİZ KASIM AYINDA TAMAMLAMAK… 

Projenin Kasım ayına kadar tamamlanmasının amaçlandığını belirten Başkan Aydın, “Şehrin önemli bir ihtiyacı olan otopark ihtiyacını tamamlamak istiyoruz. Buna ilave olarak şehrimizin simgelerinden olan vilayet konağının tamamen kapalı olan arka yüzünü açığa çıkarmak... Sivas Meydanıyla prestij kazanmış bir ilimiz inanıyorum ki bu proje tamamlandığında bu meydan bir seviye daha yukarda olacaktır. Hem otopark ihtiyacına cevap vermesi hem de 15 Temmuz Şehitler Meydanı ile ayrı bir değer katacak olması sebebiyle önemli bir tarihi eserimizi de tamamen ortaya çıkaracağız. Arkadaşlarımıza özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. 18 milyon lira artı KDV’si olan bir proje... 20 gün içerisinde temel atmayı hedefliyoruz. Sonbaharda da açılış kurdelesini kesmeyi arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.



Sivas Belediyesi


Geri Dön