28 / 04 / 2024

Bursa'da 800 araçlık otopark hizmete açıldı!

Bursa'da 800 araçlık otopark hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere kent merkezindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için projelendirilen 800 araçlık dev otopark, düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başta Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere kent merkezindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için projelendirilen 800 araçlık dev otopark, düzenlenen törenle hizmete alındı. Bursa Doğanbey Katlı Otoparkfyla birlikte şehir merkezindeki araç trafiğinin ciddi oranda azalacağını belirten Başkan Recep Altepe, ana ve ara arterlerde yaptıkları otoparklarla Bursa'daki parklanma sorununa kalıcı çözüm bulacaklarını söyledi. Doğanbey Katlı Otoparkı için düzenlenen açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti milletvekilleri İsmet Su ve Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakam Vekili Mehmet Aydın ve vatandaşlar katıldı. 


800 ARAÇLIK KAPASİTE 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplam 25 milyon TL'ye mal olan katlı otoparkın Bursa'ya nefes aldıracağını söylerken, başta Haşim İşcan Caddesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere şehrin merkezine hizmet verecek tesiste aynı anda 800 araç ile 70 otobüsün park edebileceğini vurgulayıp, yeni yapılan katlı otoparkta fiyatı 3 saati 2 lira olarak belirlediklerini kaydetti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, katlı otopark yatırımının Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin yayalaştırılmasına ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti. 


Bursa Kent


Geri Dön