02 / 05 / 2024

Sivas'ta inşaat sektörü hareketli!

Sivas'ta inşaat sektörü hareketli!

Sivas'ta geçtiğimiz yıllarda İmar Revize planı nedeniyle duran inşaat sektöründe bu yıl yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Hemen hemen her bölgede çok katlı blokların yükselmeye başladı.



Geçtiğimiz yıllarda İmar Revize planı nedeniyle duran inşaat sektöründe bu yıl yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Hemen hemen Sivas'ın her bölgesinde çok katlı blokların yükselmeye başladığı dikkatlarden kaçmıyor. 


İnşaat sektöründe yaşanan hareketlilik inşaat malzemesi satan esnafların yüzlerini güldürürken vatandaşlarında konut fiyatları ve kira bedelleri konusundaki umuttan oluyor. 


Son yıllarda konut fiyatları 300-350 hatta 400 bin liraya kadar yükselirken gelir durumu düşük olan vatandaşların ev sahibi olma hayalleri suya düşmüş, bu bedellerle konutları alma gücüne sahip olan kişilerde yatırım amaçlı olarak aldıkları dairelerin parasını yada taksitlerini kiracıdan çıkartmaya çalışmaları kira bedellerini de aşırı derecede yükseltmişti Bu yıl İnşaat sektörünün önünün açılmış olması nedeniyle müteahhitlerin kolları sıvadıkları görülürken Sivas'ın her bölgesinde yükselmeye başlayan çok katlı bloklar fiyatlardaki anı yüksekse de dur diyecek gibi gözüküyor. 


Bizim Sivas 


Geri Dön