02 / 05 / 2024

Sivas'ta terminal binası açıldı!

Sivas'ta terminal binası açıldı!

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni terminal binasının açılışı için geldiği Sivas'ta, Nuri Demirağ Havaalanında toplu açılışlar gerçekleştirdi  



 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni terminal binasının açılışı için geldiği Sivas'ta, Nuri Demirağ Havaalanında toplu açılışlar gerçekleştirdi. Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sivas Valisi Ali Kolat ve diğer yetkililer katıldı. Açılışta konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, havaalanının Sivaslılara ve ülkeye hayırlar getirmesini diledi.

SİVAS'A YÜZDE 77 'EVET' TEŞEKKÜRÜ
Törende yaklaşık 20 bin kişiye hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, geçiğimiz yaz yapılan referandumda yüzde 77 oranında 'Evet' diyen Sivaslılara teşekkür ederek konuşmasın başladı. Sivas'ta tarihi nitelikte açılış töreni gerçekleştirdikleri için gururlu olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, "2002 yılında Sivas Havaalanı kapatılmıştı. Bakanlar Kurulu'muzu Sivas'ta topladık. Sivas Havaalanı'nın yeniden açılması kararını verdik. Bütün eksiklikleri tamamladık. 2006 yılında seferleri başlattık. 3 milyon yolcu kapasiteli bu muhteşem ese¬ri Sivas'a kazandırdık. Pisti Türkiye'nin en uzun pistlerinden bir tanesi oldu. Teknolojisiyle Sivas Nuri Demirağ, bölgenin en muhteşem havaalanlarından biri oldu" dedi.

HIZLI TRENİ SİVAS'TAN GEÇİRİP BAKÜ'YE BAĞLIYORUZ
Hızlı tren konusunda da bilgi veren Erdoğan, "Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak 2012 yılında, proje tamamlandığında. Sivas-Ankara hızlı tren projesi yapımı devam ediyor. Şimdi biz diyoruz ki, 'büyük hizmet yakışır.' Ama onlar hayatta büyük dü¬şünemedi ki. Şu anda Sivas-Ankara arası trenle yaklaşık 11 saat. Bu hızlı tren projesini tamamladığımızda Ankara-Sivas arası 2 saat 50 dakikaya inecek. Bununla da kalmıyoruz. Sivas'ı hızlı trenle Kars'a, oradan da Bakü'ye bağlıyoruz" diye konuştu. Erdoğan, Sivas Suşehri'nde yapımı devam eden yüksek öğrenim öğrenci yurdunun da tamamlamak üzere olduğunu ifade etti.

"ARTIK YARDIM ALAN DEĞİL,YARDIM EDEN ÜLKEYİZ"
israil'e gönderilen yardım uçaklarının insanlık için gönderildiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin artık yardım alan değil yardım eden bir ülke haline geldiğini söyledi. Erdo¬ğan, "israil'e gönderilen yardım uçakları insanlık için. Biz 'Bağdat' dediğimizde; 'Beyrut, Saraybosna, Kudüs' dediğimizde bizi farklı şekilde itham ettiler. 'Eksen kayması' dediler. İçeride, dışarıda bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştılar. Biz 'uluslararası hukuk' derken bunu samimiyetle söylüyoruz, israil'deki orman yangınına Türkiye iki yangın söndürme uçağı ile yardım eli uzattı. Bu bizim insani görevimizdi. Atalarımızdan gördüğümüz tutum buydu. Biz dünyanın hiçbir yerinde mazlumların dinine, rengine bakmadık. Dün akşam Arnavutluk'taki felaket üzerine 3 uçağımızı oraya gönderdik. Türkiye yardım alan değil, yardım eden bir ülke oldu. Filistin'e nasıl yardım eli uzattıysak, Hayfa'ya da aynı şekilde uzattık. Bunu kimse farklı yere çekmesin. Hiçbir ülke ulusal adaletten vazgeçmemizi beklemesin" dedi.
 
ERDOĞAN: MİLLİ İRADENİN ÜZERİNDE BİR GÜÇ YOK
Washinqton'a gönderilen belgelerin açıklandığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, iftiralardan medet umduğunu söylediği muhalefeti Aşık Veysel'in sözleriyle eleştirdi: "Tamamıyla ipe sapa gelmez yorumlarla kafaları karıştırma. Şimdi biz bu belgeler açıklandığında ne dedik Eteklerindeki taşları döksünler. Böyle sağduyuyla yaklaşırken, birileri bu belgelerden medet ummaya başladı. Yabancı bir diplomat milletvekillerine iftira atacak, sen de bu iftiralardan medet umacaksın. Bunlar artık aklı yabancı diplomatlardan almaya başladılar. Bunlar doğru kılavuzu bulamadılar. Sivas'tan sesleniyorum. Ben sana belgeyi buradan veriyorum. Sivas'ta Aşık Veysel'in şu sözleri ile belgeyi veriyorum; 'Aldanma cahilin kuru lafına, kültürsüz insanın lafı yalandır.' Ana muhalefet partisi artık şunu anlamalı ve kabul etmeli. Milli iradenin üzerinde bir güç yoktur. Siyaset millet için yapılır. Yabancı insanların iftiralanyla siyaset yapılmaz. Düne kadar iktidar olmak için farklı yerlerden medet umanlar bugün de ciddiyeti tartışılır belgelerden medet ummaya başladılar. Biz de diyoruz ki, gelin siyaseti millet ile yapın. Kılavuz aramayın. Millet yeter,"
 
ABBAS TÜRKİYE'DE
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki günlük çalışma ziyareti için Türkiye'ye geldi.
Abbas'ı havaalanında  Ankara  Valisi Alaaddin Yüksel karşıladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşam görüşen Filistin Devlet Başkanı Abbas, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de bugün görüşecek. Görüşmelerde, Filistin ile ikili ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, Filistin'deki son durum ve Ortadoğu barış süreci başta olmak üzere, bölgesel gelişmeler hakkında istişare ve koordinasyon toplantısı yapılacak.
 
GİLANİ, BUGÜN GELİYOR
ANKARA -Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, 4 günlük resmi ziyaret için bugün Türkiye'ye gelecek. Ziyaret sırasında, 25 Ekim 2009 tarihinde Islamabad'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümetleri Arasında Yoğunlaştırılmış İşbirliği ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Tesis Edilmesi Hakkında Ortak Siyasi Bildiri" kapsamında, Erdoğan ve Gilani başkanlığında, iki ülkeden bakanların katılımıyla Yüksek Düzeyli işbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı yapılacak.
Akit
 

 


Geri Dön