18 / 05 / 2024

Snapdragon 8 Gen 3 hakkında büyük iddia! Apple A16 Bionic'i geride bırakacak

Snapdragon 8 Gen 3 hakkında büyük iddia! Apple A16 Bionic'i geride bırakacak

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, Geekbench'in tek ve çok çekirdekli testlerinde sözde 1.930 ve 6.236 puan aldı. SoC'nin 1+5+2 çekirdek konfigürasyonuna sahip olacağı ve Snapdragon  8 Gen 2'ye kıyasla %20 daha fazla güç verimli olacağı iddia ediliyor.



Her zaman olduğu gibi, yukarıdaki bilgilere ağır bir şüpheyle yaklaşılmalıdır. Snapdragon 8 Gen 3, kesinlikle bir mühendislik örneğidir ve mühendisler, çipin ne kadar ileri götürülebileceğini belirlemek için güç limitleriyle oynuyor olabilirler. Nihai ürünün performansının aynı olması güzel olsa da, termalleri kontrol altında tutmak 
için nerflenmesi gerekebilir.

Snapdragon 8 Gen 3 hakkında büyük iddia! Apple A16 Bionic i geride bırakacak

Snapdragon, önde gelen bir mobil iletişim teknolojisi sağlayıcısı olan Qualcomm tarafından tasarlanıp üretilen bir mobil çip üzerinde sistem (SoC) markasıdır. Snapdragon SoC, merkezi işlem birimi (CPU), grafik işleme birimi (GPU), dijital sinyal işlemcisi (DSP), modem ve bellek denetleyicisi dahil olmak üzere bir akıllı telefon veya tabletin çalışması için gerekli olan çeşitli bileşenleri tek bir çipte birleştirir. . Bu, daha küçük ve daha verimli cihazların yanı sıra daha uzun pil ömrü sağlar. Snapdragon SoC'ler, Samsung, LG ve Google gibi üreticilere ait olanlar da dahil olmak üzere birçok popüler akıllı telefon ve tablette kullanılmaktadır. Ayrıca bazı dizüstü bilgisayarlarda ve her zaman bağlı bilgisayarlarda kullanılırlar.


Geri Dön