15 / 05 / 2024

Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!

Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!

Sofralarımızda gıda değil adeta zehir yiyoruz. Son iki 2 yılda insan sağlığını tehlikeye atan tarım zehiri kullanımı rekor seviyeye ulaşırken, AB Komisyonu da bu konuda Türkiye'yi uyardı. Hangi gıdalarda pestisite rastlandı? Pestisit hangi hastalıklara davetiye çıkarıyor? Detaylar haberimizde...



EN FAZLA HANGİ GIDALARDA VAR?

Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!

Avrupa Komisyonu’nun limitlerin üzerinde tarım zehiri bildirimi yaptığı ülkelere düzenli olarak resmi mektuplar göndererek uyardığını belirten Zehirsiz Sofralar Platformu yetkilileri, AB Komisyonu’nun bu ülkeleri tarımsal gıda zinciri boyunca hileli veya aldatıcı uygulamaların engellenmesi, kontrolün garanti altına alınması için soruşturma yapmaya ve alınan önlemler hakkında bilgi vermeye davet ettiğinin altını çizdi.  

Geçen yıl pestisit yani tarım zehiri kalıntısı olduğu bildirilen meyve ve sebzeler arasında greyfurt, limon, mandalina ve portakal başta olmak üzere patlıcan, domates, karpuz, kabak, asma yaprağı, üzüm ve armut yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön