Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!
![Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!](https://cdn.emlakkulisi.com.tr/resim/orjinal/Njg4MjM2MT-sofralarimiz-tehlike-saciyor-sebze-meyve-degil-adeta-zehir-yiyoruz-iste-en-fazla-tarim-zehiri-kullanilan-gidalar.jpg)
Sofralarımızda gıda değil adeta zehir yiyoruz. Son iki 2 yılda insan sağlığını tehlikeye atan tarım zehiri kullanımı rekor seviyeye ulaşırken, AB Komisyonu da bu konuda Türkiye'yi uyardı. Hangi gıdalarda pestisite rastlandı? Pestisit hangi hastalıklara davetiye çıkarıyor? Detaylar haberimizde...
EN FAZLA HANGİ GIDALARDA VAR?
Avrupa Komisyonu’nun limitlerin üzerinde tarım zehiri bildirimi yaptığı ülkelere düzenli olarak resmi mektuplar göndererek uyardığını belirten Zehirsiz Sofralar Platformu yetkilileri, AB Komisyonu’nun bu ülkeleri tarımsal gıda zinciri boyunca hileli veya aldatıcı uygulamaların engellenmesi, kontrolün garanti altına alınması için soruşturma yapmaya ve alınan önlemler hakkında bilgi vermeye davet ettiğinin altını çizdi.
Geçen yıl pestisit yani tarım zehiri kalıntısı olduğu bildirilen meyve ve sebzeler arasında greyfurt, limon, mandalina ve portakal başta olmak üzere patlıcan, domates, karpuz, kabak, asma yaprağı, üzüm ve armut yer alıyor.