Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!
Sofralarımızda gıda değil adeta zehir yiyoruz. Son iki 2 yılda insan sağlığını tehlikeye atan tarım zehiri kullanımı rekor seviyeye ulaşırken, AB Komisyonu da bu konuda Türkiye'yi uyardı. Hangi gıdalarda pestisite rastlandı? Pestisit hangi hastalıklara davetiye çıkarıyor? Detaylar haberimizde...
BİLGİLER HALKIN ERİŞİMİNE AÇILSIN
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde gıda ve yem işletmelerinden alınan numunelerin ve analiz sonuçlarının Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne (GGBS) girildiği, ayrıca verilen idari cezalar, yaptırımlar ve dış ticaret kayıtlarının da sistemde yer aldığı belirtildi. Ancak bu bilgilerin halkın erişimine açık olmadığına işaret eden Zehirsiz Sofralar Platformu, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de GGBS verilerinin halkın erişimine açılması talebinde bulundu.
Platform; tüm canlılara zarar veren pestisitlerin yasaklanması ve doğa dostu yöntemler ile bunları kullanan üreticilerin desteklenmesi için başlatılan Zehirsiz Kampanya’ya bugüne kadar 180 bine yakın kişinin imza desteği verdiğini belirterek tüm tüketicileri bu konuda duyarlı olmaya ve desteğe çağırdı.