28 / 04 / 2024

Soğan fiyatları ne durumda? İşte A101, BİM, ŞOK, Tarım Kooparatifi, Migros, Hakmar kuru soğan fiyatları

Soğan fiyatları ne durumda? İşte A101, BİM, ŞOK, Tarım Kooparatifi, Migros, Hakmar kuru soğan fiyatları

30 TL'nin üzerine çıkan soğan fiyatlarının bayramdan sonra düşeceği söyleniyordu. Peki soğanda son durum ne? İşte market market soğan fiyatları...



Son zamanlarda, Türkiye'deki soğan fiyatları hızla yükseldi ve bu durum tüketicileri endişelendirdi. Türkiye'de soğan, günlük yemeklerin vazgeçilmez bir malzemesi olarak kullanılılıyor ve bu nedenle artan fiyatlar vatandaşlar için büyük bir sorun haline geldi.  Soğan fiyatlarının 30 TL'nin üzerine çıkmasının ardından yetkililer peş peşe açıklamalar yaparak endişelenecek bir durum olmadığını ve soğan fiyatlarının bayramdan sonra düşmeye başlayacağını söyledi. Atılan adımlar sonunda soğan fiyatları bir nebze de olsa ucuzladı. 

Türkiye, kuru soğanda kendine yetebiliyor mu?

Kuru soğan, Türkiye'de yaygın olarak tüketilen bir sebzedir ve günlük yemeklerin vazgeçilmez bir malzemesi. Bu nedenle, kuru soğan üretimi ve tüketimi ülkemiz için oldukça önemli. Peki, Türkiye kuru soğanda kendine yetebiliyor mu?

Türkiye, kuru soğan üretimi konusunda oldukça önemli bir yere sahip. Ülkemiz, dünya genelinde kuru soğan üretiminde ilk beş ülke arasında yer alıyor. Türkiye'de  yıllık yaklaşık 2.5 milyon ton kuru soğan üretiliyor. Bu da ülkemizin kendi ihtiyacını karşılamasına yetecek kadar bir üretim. 2021-2022 piyasa yılında (Eylül-Ağustos) yeterlilik oranı yüzde 114,7 olarak açıklandı. Bu veri Türkiye'nin tükettiğinden daha fazla soğan ürettiği anlamına geliyor.

Peki, A101, BİM, ŞOK, Tarım Kooparatif Marketi, Migros ve Hakmar'da soğan kaç TL'den satılıyor. İşte market market soğan fiyatları...


Geri Dön