01 / 05 / 2024

Som Gayrimenkul Değerleme fotoğraf yarışması düzenliyor

Som Gayrimenkul Değerleme fotoğraf yarışması düzenliyor

2.Ulusal Fotoğraf Yarışması'na son başvuru tarihi 2 Kasım olarak belirlendi



Som Gayrimenkul Değerleme tarafından, bu yılki teması web sitesi üzerinden yapılan oylamayla "Kentte Sanat" olarak belirlenen geleneksel fotoğraf yarışması için, son başvuru tarihi 2 Kasım olarak belirlendi. Sonuçları 11 Kasım'da açıklanacak yarışmada derece alan eserler, 16 Aralık'taki Schneidertempel Sanat Merkezi'nde sergi açılışında düzenlenecek törenle ödüllendirilecek. Yarışmaya katılacak fotoğrafçılar, kentlerde sanatsal faaliyetlerin Eylül ayı ile birlikte yeniden yoğunlaşması nedeniyle, kentte sanatı ölümsüzleştirecek özel enstantaneler yakalama fırsatı elde edecek.
 
Som Gayrimenkul Değerleme bu yıl ikincisini düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması ile amatör ve profesyonel tüm fotoğraf meraklılarına, hayatı diledikleri açıdan kadraja sığdırıp, kendi objektiflerinden topluma yansıtma fırsatı sunuyor. Türkiye'de fotoğraf sanatının tanınması, gelişmesi için yapılan çalışmalara ve amatör fotoğraf sanatçılarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmanın geliri, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışlanacak. 

Som Gayrimenkul Değerleme 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması, geçen yıl olduğu gibi "Renkli Baskı" dalında gerçekleştirilecek. "Kentte Sanat" temalı yarışmaya, yarışmacılar daha önce başka yarışmalarda ödül almamış olan en çok 5 fotoğrafla katılabilecekler. Basılı olarak, kısa kenarı 18 cm'den kısa, uzun kenarı 45 cm.'den uzun olamayacak fotoğrafların, ayrıca başvuru sırasında 300 dpi çözünürlükte ve JPEG formatındaki dijital kayıtları da CD olarak teslim edilecek. Yarışmaya katılacak eserlerin, üzerinde 6 rakamdan oluşan bir rumuz yer alacak biçimde kapalı zarfla, Som Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Halaskargazi Cd. Ebekızı Sk. Sosko İş Merkezi A Blok Kat 6 Şişli - İstanbul adresine ulaştırılması gerekiyor.

Dereceye giren fotoğraflar sergilenecek...

Geçen yıl olduğu gibi, yarışmaya katılan eserler aralarında önemli fotoğraf sanatçılarının da yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren eserler, Schneidertempel Sanat Merkezi'nde açılacak özel sergide sanatseverlerle buluşacak. Yarışmanın birincilik ödülü 1.500 TL, ikincilik ödülü 1.000 TL, üçüncülük ödülü 750 TL olarak belirlendi. Ayrıntılı bilgiye www.somfotografyarismasi.com internet adresinden ulaşılabilecek.


Geri Dön