02 / 05 / 2024

Soma Holding'in hisselerine el kondu!

Soma Holding'in hisselerine el kondu!

Tilaga Madencilik tarafından 2010 yılında yapımına başlanan Spine Tower istanbul projesi tamamlandı. Soma Holding'in İstanbul Maslak'ta müteahhitlik anlaşması imzaladığı Spine Towers projesindeki hisselerine bankalar tarafından el kondu.



SOMA Grubunun şirketlerinden olan Tilaga Madencilik tarafından 2010 yılında yapımına başlanan Spine Tower istanbul projesi tamamlandı. Önceki gün görücüye çıkarılan iş kulesi için Coldvvell Banker Türkiye tarafından bir dc kokteyli gerçekleştirildi. İstanbul Kent Savunmasının eylemine de sahne olan tanıtım öncesinde Spine Tovver'ıtı ticari pazarlamasını yürüten Amerikalı gayrimenkul şirketi Coldvvell Bankerin Türkiye masası tarafından yapılan açıklamada Spine Tovver'in Soma Holding ve iştirakleriyle hiç bir ilişkisi olmadığı vurguladı. Ayrıca müteahhitlik anlaşması gereğince Soma Holding'in Spine Tovver projesindeki elde ettiği yüzde 14'lük hisse payına ise ödenemeyen banka teminatları nedeniyle el konulduğu açıklandı. 


Binayı lanetlediler 

Maslak'taki Spine Tovver İstanbul projesi. Tilaga'nın ilk projesi olma özelliğini de taşıyor. Kule 2012 yılında Londra'da "Avrupa'nın En İyi Ofis Mimarisi" ve MIP1M 2014'te "En İyi Mimari Proje" ödüllerini aldı. 201 metre yüksekliğinde 47 katlı kulenin tanıtım kokteyli öncesinde İstanbul Kent Savunması tarafından yapılan açıklamada Soma Holding'in Soma'daki kömür madeninde meydana gelen facia hatırlatılırken şu ifadelere yer verildi: Madenlerde iş güvenliği ile ilgili hiçbir temel talep karşılanmadı. İşten atılan 3 bine yakın Somali maden işçisine hükümet verdiği sözleri tutmadı. 


301 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından katiller hala cezalandırılmadı. Hatta Soma davasının iddianamesi değiştirilerek sanıklar hapisten kurtarılmaya çalışıldı. Temelinde madencilerimizin kanı olan bu binayı lanetliyor, adalet yerini buluncaya kadar katillerin peşlerini bırakmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz." 

Yurt Gazetesi


Geri Dön