27 / 04 / 2024

Son 10 yılda Zonguldak'ta imara açılan tarım arazileri mecliste!

Son 10 yılda Zonguldak'ta imara açılan tarım arazileri mecliste!

Çiftçilerin kullanımına açılan hazine arazilerinin 7 ille sınırlandırılması ve son 10 yılda Zonguldak ilinde imara açılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, çiftçilerin kullanımına açılan hazine arazilerinin 7 ille sınırlandırılmasına ve son 10 yılda Zonguldak ilinde imara açılan tarım arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yavuzyılmaz, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yavuzyılmaz, ''Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak çalışmasıyla Hazine'ye ait atıl durumdaki tarım arazilerinin, çiftçinin kullanımına açılacağı, bu kapsamda yapılacak proje ile daha öncesinde tohum destekleri de verilen 21 ilde ilk etapta 9 milyon 700 bin metrekare alanda ekim yapılacağı, böylelikle; hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerin ekimlerinin sağlanacağı yazılı ve görsel basın aracılığı ile kamuoyuna duyurulmuştur. Sonrasında yapılan açıklamada ise bahsi geçen 21 il içinde sadece Bingöl, Erzurum, Erzincan, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas'ın bulunduğu 7 ilde hazine arazilerinin çiftçiye tahsis edileceği açıklanmıştır'' diye konuştu. 

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın soruları:
1- Bahsi geçen projelerdeki öncelikli iller belirlenirken hangi kriterler dikkate  alınmıştır? 

2- Projenin kapsamı neden sadece 7 il ile sınırlandırılmıştır? Projenin kapsamı genişletilecek midir? Genişletilecek ise tarihi ne zamandır, planlanan kapsamı nasıl olacaktır? 

3- Son 10 yılda (2010 – 2020) Zonguldak ilinde tarım alanlarından kaç hektarlık  alan imara açılmıştır? 
 


Geri Dön