Kent Haberleri

Son bir ayda araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş hızlandı!

Altın ve para piyasaı uzmanı İslam Memiş, son bir ayda Türk lirasına ciddi geçiş olduğunu açıkladı. Vatandaşların çoğu araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş yaptığını belirtti.

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş yatırımcıların Türk Lirası'na geçiş yaptığını açıkladı. Vatandaşların, sıra ile araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçişlerin artığını duyurdu. 

Yerel seçimlerden sonra ekonomik programın uygulanmasına yönelik verilen kararlılık mesajları ve enflasyonla mücadele kapsamındaki adımlar gerek yerli gerekse yabancı yatırımcıların Türk Lirası'na ilgisini zirveye taşıdı.

Hızla devam eden dış kaynak girişiyle birlikte, dövizin reel olarak değer kazanmayacağına ilişkin güçlenen beklentiler, mevduatta Türk Lirası'nı adeta güvenilir liman haline getirdi.

Yerli yatırımcılar döviz satışlarına hızla devam ediyor. Yabancının da Türk tahvili alımı tarihte ilk kez art arda 11. haftaya taşındı. 

İslam Memiş, bugün sosyal meyda hesabından son bir aydaki TL'ye geçişi değerlendirdi. Yatırımcıların ilk olarak araba sonra ev sonra da toprak almak için Türk Lirası'na geçtiğini belirtti.

İşte İslam Memiş'in o paylaşımı...

İslam MEMİŞ @islammemiss
Son 1 aydır TL’ye müthiş dönüş var.
Yüzde 80’i araç almak için TL’ye geçiyor.
2.sırada ev
3. sırada toprak

İslam Memiş elindeki gram altını bozmak isteyenleri 'tek şart var' diyerek uyardı! 

Altın alalım mı, bekleyelim mi? 'Ben olsam bunu yapardım'' diyen İslam Memiş net tarih verdi! Son tren kaçırmayın!