10 / 05 / 2024

Son dakika! 11 ilde fatura borçları tek tek silindi!

Son dakika! 11 ilde fatura borçları tek tek silindi!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen 11 ilde fatura borçları silindi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu karar ile yürürlüğe girdi.

Buna göre 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen doğal gaz faturası ve elektrik faturası borçları tek tek silindi.

Son dakika! 11 ilde fatura borçları tek tek silindi!

FATURALAR TEK KALEMDE SİLİNDİ!

Böylece 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem sebebiyle 11 ilde konutu ya da iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olan yapıların elektrik faturası ve doğal gaz faturası borçları silinmiş oldu.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya,  Adana  gibi iller başta olmak üzere 11 ilde büyük bir yıkımın yaşanmasına neden olan 7.7 ve 7.8 büyüklüğündeki depremlerden sonra deprem bölgesindeki yaralar hala sarılmaya çalışılırken gerekli çalışmalar da bölgede devam ediyor.

Bu durumda depremden etkilenen iller ile ilgili alınan bir karar daha Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu karar doğrultusunda 11 ilde bu tarih öncesine ait faturaların silindiği bildirildi.

Son dakika! 11 ilde fatura borçları tek tek silindi!

DOĞALGAZ BEDEVA!

Öte yandan Bedelsiz doğalgaz kullanımına dair ayrıntılarda belli oldu. Dağıtım şirketlerinden doğalgaz temin eden ibadethane, cemevi ve konut abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 sene boyunca ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Kararın detaylarına göre, 24 Nisan-31 Mayıs tarihleri kullanım bedelleri ile vergilerin tamamı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesince sağlanacak.

Toplam ödenecek tutar faturada '0' lira olarak gösterilecek. Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar ise iptal edilecek. 

Tahsil edilen tutarlar ise şirketler tarafından üç iş günü içerisinde nakit olarak iade edilecek. Düzenlemeyle, 1 Mayıs 2024 tarihine ve 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminin bedeli de faturadan düşecek. 

Benzine bir haftada ikinci zam geliyor! Yarın fiyatlar değişecek! BP, Opet, PO 25 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Evde bakım maaşı yatırılan şehirler listesi belli oldu mu? Evde bakım maaşı sorgulama detayları 25 Mayıs 2023!


Geri Dön