08 / 05 / 2024

Son dakika! 2023 yılı ek bütçesi kabul oldu!

Son dakika! 2023 yılı ek bütçesi kabul oldu!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylanan bir kararla, 2023 yılı ek bütçesi kabul edildi.



PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU - KOMİSYON HAKKINDA

Bütçe hakkının kullanılmasında son derece önemli bir rol oynayan ve doğrudan Anayasa'da düzenlenen Plan ve Bütçe Komisyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü ve ilgili diğer kanunlar uyarınca yasama, denetim, izleme, gözetim ve seçim faaliyetlerinde bulunan bir ihtisas komisyonudur. 27'nci Yasama Döneminde Komisyonun üye sayısı otuz olarak belirlenmiştir. Komisyonda Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu on beş, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu yedi, Halkların Demokratik Partisi Grubu üç, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu üç ve İYİ Parti Grubu iki üye ile temsil edilmektedir. Komisyon kendi üyeleri arasından bir başkan, bir başkanvekili, bir sözcü ve bir katip seçer.

KOMİSYON HAKKINDA DETAYLI BİLGİ

Plan ve Bütçe Komisyonu; başta ilgili yıla ilişkin merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ve kesin hesap kanun teklifi olmak üzere TBMM Başkanlığınca kendisine havale edilen vergi, resim, harçlara ilişkin düzenlemeler, sigortacılık sistemi, kamu personel rejimi, sosyal güvenlik sistemi, kamu kurum ve kuruluşlarının teşkilat yapısı, ticaret hayatı, bankacılık, finans ve sermaye piyasaları gibi toplumun bütününü ilgilendiren iktisadi, sosyal ve mali konulardaki kanun tekliflerini görüşmektedir. Bunun yanı sıra, kalkınma planlarının görüşülmesi, Komisyona havale edilen Sayıştay raporlarının görüşülmesi, boş bulunan Sayıştay Başkanlığı ve Sayıştay üyeliği seçimleri için gerekli değerlendirmeleri yapmak ve aday belirlemek üzere ön seçim yapılması, Türkiye Varlık Fonuna ilişkin denetim raporlarının görüşülmesi ve ilgili mevzuat gereği çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme sunumlarının değerlendirilmesi de Plan ve Bütçe Komisyonunun görev ve yetkileri arasındadır.

ABD enflasyon verisi küresel altın piyasasını sarsabilir!
Necmettin Batırel sürekli 'dolar düşecek' diyordu, bakın şimdi neyi itiraf etti!
DİKKAT: Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Evinizin altından diri fay hattı geçiyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön