18 / 05 / 2024

Son dakika: AFAD haritayı resmen duyurdu! 60 günde 24 bin 927 kez oldu! Gören, duyan inanamadı!

Son dakika: AFAD haritayı resmen duyurdu! 60 günde 24 bin 927 kez oldu! Gören, duyan inanamadı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde hayatını kaybedenlerin gerçek sayısını açıkladı. Son gelen bilgilere göre, ölü sayısı artmaya devam ediyor. Güncel veriler nelerdir? İşte detaylı bilgiler...



AFAD, bölgedeki depremlerin hala devam ettiğini belirtirken, son açıklamasında 6 Şubat ile 6 Nisan arasında 24 bin 927 depremin yaşandığını bildirdi. Depremin neden olduğu yıkım ve kayıpların izleri hala silinemedi ve bin 120 kişinin kimliği tespit edilemedi. Adli tıp çalışmaları ise devam etmekte olup, bu çalışmalar sonucunda ölü sayısının güncellenebileceği açıklandı.Son dakika: AFAD haritayı resmen duyurdu! 60 günde 24 bin 927 kez oldu! Gören, duyan inanamadı!AFAD resmi hesabından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş, Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ardından 6 Şubat ile 6 Nisan arasında bölgede tam 24 bin 927 adet deprem meydana geldiği duyuruldu. Ayrıca, AFAD Başkanlığı tarafından ülkemiz ve yakın çevresindeki deprem aktivitelerinin 7 gün 24 saat takip edildiği bilgisi de paylaşıldı.

6 Şubat-6 Nisan tarihleri arasında Kahramanmaraş ve civarında gerçekleşen depremler hakkında AFAD açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bölgede kaydedilen deprem sayısının şaşırtıcı derecede yüksek olduğu ve toplamda 24 bin 927 olduğu belirtildi. İlk olarak 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası artçı ve yeni depremler de yaşandı ve bu depremler, 10 ilde hissedildi. Özellikle Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Kayseri ve Niğde gibi çevre iller etkilendi.

Ne yazık ki, bu depremler hayat kaybına da sebep oldu. Son açıklamalarına göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde can kaybının arttığını belirtti. Depremler sonucu yüzlerce insan yaralandı ve birçok insan evsiz kaldı. Afet bölgesindeki yardım ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçerek, yaralıların kurtarılması, hasar gören binaların kontrollerinin yapılması ve ihtiyaç duyulan malzemelerin temini için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Dolar tahminleri ile yüreklere korku salan Selçuk Geçer'den flaş altın açıklaması! Hemen bakın!
Hesaplarınızı hemen kontrol edin! Bakan Kirişci açıkladı! 1 milyar 268 milyon TL'lik ödeme bugün hesaplarda!
Aile Bakanlığı ödemelerinde flaş gelişme... Acil bakın! Yardıma muhtaç ailelere 2.500 TL para verilecek!

Geri Dön