29 / 04 / 2024

Son dakika! Akdeniz’de 4 şiddetinde deprem!

Son dakika! Akdeniz’de 4 şiddetinde deprem!

AFAD’dan edinilen bilgilere göre, Akdeniz’de 4.0 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 03.36’da ve yerin 43.9 km derinliğinde yaşandı.



Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından ülkenin dört bir yanındaki vatandaşlar devamlı olarak yaşadıkları bölgelerde deprem olup olmadığını arama motorlarında sorguluyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi ise meydana gelen depremleri belirleyip paylaşarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Son olarak, AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, bugün saat 03.36’de 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Edinilen bilgilere göre deprem, yerin 43.9 km derinliğinde gerçekleşti.

Son dakika! Akdeniz’de 4 şiddetinde deprem!

DEPREM ANINDA NELER YAPMAK GEREKİYOR?

Depremde can kaybını ve yaralanmaları minimuma indirmek amacıyla deprem sırasında neler yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Deprem esnasında soğukkanlı davranıp doğru adımlar atarak kendimizi, doğru yönlendirmeler yaparak çevremizdekileri koruyabiliriz. Peki, deprem sırasında neler yapmalıyız?

SAKİN OLUN

Böylesi bir durumda sakin olmak ve bunu sürdürebilmek elbette ki oldukça zor. Fakat deprem anında panik yaparsanız sağlıklı kararlar alma ihtimaliniz oldukça düşer. Bu yüzden sakin kalıp, varsa, daha önce oluşturduğunuz deprem planına sadık kalmak sizin için en iyi seçenek olur.

YAŞAM ÜÇGENİ OLUŞTURUN

Yaşam üçgeni oluşturmak, depremin ilk anından kurtarılma anına kadar sizi hayatta tutmaya sağlayacak yöntemlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Peki, yaşam üçgeni nedir? Yaşam üçgeni, çöken tavanın dayanıklı eşyalara yaslanması ve zemin ile o eşyalar arasında bir üçgen oluşturması olayıdır. Deprem sırasında yaşam üçgeninden faydalanmak amacıyla buzdolabı, çamaşır makinesi, koltuk, masa gibi dayanıklı eşyaların yanına kafanızı muhafaza edecek şekilde çökmelisiniz.

Son dakika! Akdeniz’de 4 şiddetinde deprem!

ÇÖK-KAPAN-TUTUN

Yaşam üçgeni oluşturacağınız yerde kendinizi daha iyi muhafaza etmek için bu tekniği uygulayabilirsiniz. Bunun için yere çöktükten kollarınızı kafanızı kapatacak biçimde başınızın etrafına sarmalısınız. Daha sonra neyin yanında yaşam üçgeni oluşturduysanız o nesneye bir elinizle sıkı bir şekilde tutunmalısınız. Bu sayede, nesne hareket ederse siz de onunla bir hareket ederek güvende kalmayı sürdürürsünüz. Çök-kapan-tutun yöntemi ile sarsıntının geçmesini bekleyip sarsıntı geçtiğinde ise hızlı bir şekilde binayı terk edebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Malatya'daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!


Geri Dön