15 / 05 / 2024

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Kararın hemen ardından Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



ECB BAŞKANI CHRİSTİNE LAGARDE AÇIKLADI!

Karar metninde ECB'nin son dönemde piyasalarda yaşananları yakından takip ettiğine yer verildi.

Euro Bölgesi bankacılık sisteminin dayanıklı olduğuna vurgu yapıldı. ECB Başkanı Christine Lagarde, faiz kararının hemen ardından yaptığı açıklamada piyasadaki gerilimi yakından takip ettiklerini dile getirdi. Lagarde ''Belirsizlikler veri odaklı gitme kararımızı destekliyor'' dedi.

ECB tarafından yapılan açıklamada, refinansman faizinin yüzde 3.5'e, mevduat faizinin yüzde 3'e ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 3.75'e yükseltildi.

Banka, üç temel politika faizini temmuz ayında 50 baz puan, eylül ve ekimde de 75'er baz puan, aralık ve ocak ayında da 50 baz puan artırmıştı.

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
BANKACILIK SİSTEMİ DAYANIKLI!

Karar metninde;  "Kurul, Euro Bölgesi'nde fiyat istikrarını sağlamak için gerekli cevabı vermek üzere hazır bulunmaktadır. Euro Bölgesi bankacılık sektörü güçlü sermaye ve likidite pozisyonuyla dayanıklıdır. Ancak ECB'nin politika araçları da Euro Bölgesi finans sistemini gerekirse destekleyecek likiditeyi sağlayacak donanıma sahiptir" ifadelerine yer verildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön