17 / 05 / 2024

Son dakika... Beklenen müjde geldi, sayılı günler var! EYT’den emekli olan kaç lira maaş alacak?

Son dakika... Beklenen müjde geldi, sayılı günler var! EYT’den emekli olan kaç lira maaş alacak?

Ülkeyi sarsan deprem felaketinin ardından meclis çalışmalarına ara verilmesiyle birlikte, mecliste son aşamasında olan EYT çalışmalarına da ara verilmiş oldu. EYT’de sürecin uzaması ise ‘EYT iptal mı edilecek?’ sorularını akla getirmişti. Ancak son dakika müjdesi geldi.  Peki EYT’nin çıkacağı tarih



Bu endişeleri bitiren haber geldi. Gelen kulis bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meclis çalışmalarının yeniden başlayacağı 20 Şubat haftası içinde EYT’nin görüşülerek bir an önce çıkarılmasını istiyor. Erdoğan’ın yasanın, ilk hazırlandığı halinde herhangi bir değişiklik yapılmadan geçmesi ve bir an önce çıkarılması talimatını verdi.

EYT’DEN KİMLER EMEKLİ OLABİLİYOR?

Son olarak  1999 yılında yapılan asa değişikliği sonrasında Eylül 1999’dan sonra işe başlayanların emeklilik yaşı kadınlarda 53, erkeklerde 58’ya uzatılmıştı.

EYT ile emeklilikte bir anda 7-8 yıl ileri atan ve hak kaybına uğradığına düşünen çalışan kesimin mağduriyetinin giderilmesi amaçlanıyor.  Yasa çıktığında, 9 Eylül 1999 öncesinde ilk sigorta girişi olan kişilerden kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak belirleniyor ve bu süreyi doldurmuş olanlar, yaş şartı olmaksızın emekli olabiliyor.

Son dakika... Beklenen müjde geldi, sayılı günler var! EYT’den emekli olan kaç lira maaş alacak?

EYT’DEN EMEKLİ OLAN NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Emekli maaşını hesaplamasında çalışılan yıl, prim günü, cinsiyet ve hangi sigortaya bağlı olunduğu gibi pek çok koşul dikkate alınıyor.

SGK’nın sitesinden, bilgilerini girerek ortalama emekli maaşını hesaplamak mümkün.

EYT’den  emekli olacakların ne kadar aylık alacağı da basit bir hesaplamayla bulunabiliyor.   Buna göre, SSK’dan emekli olacaklar kişiler 7 bin 797 lira, Bağ-Kur’a bağlı olup emekli olacak kişiler 5 bin 811 lira, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar 12 bin 389  Türk Lirası civarında maaş alacak.

‘Dolar mı, altın mı?’ diye düşünenlere yanıt uzmanından geldi! Sadece 15 günde bu kadar yükselecek!

TMO’dan ayçiçek yağında şok indirim! Tam 50 liranız cepte kalıyor! 17 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Tarım Kredi’de tam yağlı beyaz peynir 79,90, tam yağlı kaşar peyniri 99,90 TL! 16 Şubat  2023 Fiyat Listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön