09 / 05 / 2024

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketlerinin iktisap ettikleri kendi paylarına ilişkin şekilde dağıtılmış kar payı sayılan tutarlar üzerinden alınan tevkifat sıfırlandı.



Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketlerinin iktisap ettikleri kendi paylarına ilişkin şekilde dağıtılmış kar payı sayılan tutarlar üzerinden alınan tevkifat sıfırlandı.

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Yayımlanan bu karara göre, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 94. maddesindeki tevkifat nispetlerine ilişkin 12 Ocak 2009 tarihli ve 2009/14592 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Kararın 1'inci maddesinin son fıkrası değiştirildi.

Söz konusu bu kararda, "193 sayılı Kanunun 94. maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında, payları Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketlerinin iktisap ettikleri kendi paylarına ilişkin olarak dağıtılmış kar payı sayılan tutarlar üzerinden yüzde 0 oranında tevkifat yapılacak." ifadelerine yer verildi.

Bu kararın, yayım tarihinden itibaren iktisap edilen paylara ilişkin şekilde uygulanmak üzere yürürlüğe girdiği belirtilerek, hükümleri Hazine ve Maliye Bakanı'nın yürüteceği kaydedildi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön