20 / 05 / 2024

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketlerinin iktisap ettikleri kendi paylarına ilişkin şekilde dağıtılmış kar payı sayılan tutarlar üzerinden alınan tevkifat sıfırlandı.



Borsa günü rekorla tamamlamıştı


Açıklanan rakamlara göre dün BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 34,38 puan artış gösterirken, toplam işlem hacmi 109,6 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Ayrıca verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 1,77 ve holding endeksi de yüzde 0,08 değer kaybetti.

Paylaşılan detaylara göre, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,99 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı olurken, en çok gerileyen de bankacılık oldu.

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, enflasyon ve resesyon endişeleriyle negatif seyrin sürdüğünü kaydederek, yurt içi pay piyasalarının pozitif ayrıştığını belirtti.

Paylaşılan detaylara göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan toplantı tutanaklarından alınan sinyallerin fiyatlamaları zorlaştırdığını dile getiren analistler, tutanaklarda, bazı Fed yetkililerinin haziran ayı toplantısında politika faizinin 25 baz puan artırılmasından yana olduğunun anlaşıldığını kaydedildi.

Ayrıca ABD'de özel sektör istihdamı, Haziran ayında 497 bin kişi artış göstererek, piyasa beklentilerini aşarken, 2022 yılının Şubat ayından bu yana en büyük artışı gösterdi.

Ayrıca ülkede açıklanan özel sektör istihdamı verisindesn onra Fed'in sıkı para politikasına devam edeceğine dair endişelerin daha fazla tetiklendiğini kaydeden analistler, yarın yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında da ABD'de tarım dışı istihdam ve Almanya'da sanayi üretiminin takip edileceğini kaydetti.

Analistler yaptıkları açıklamada teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.200 ve 6.300 seviyelerinin direnç, 6.000 ve 5.900 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor! Günün ilk yarısında 6.207,85 puanı gördü!

Borsa yeni güne rekor tazeleyerek başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön