29 / 04 / 2024

Son dakika! Çanakkale'de 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi! Deprem İstanbul'da da hissedildi!

Son dakika! Çanakkale'de 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi! Deprem İstanbul'da da hissedildi!

Çanakkale'nin Yenice İlçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem İstanbul'dan da hissedildi ve vatandaşlar arasında da korkuya neden oldu.



Çanakkale'de 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerde de hisseldi. Çanakkale'de deprem oldu. AFAD tarafından açıklanan veriler kapsamında, Yenice'de saat 21.38'de yerin 10.44 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi de depremin Yenice'de, 4.9 büyüklüğünde ve yerin 14.2 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu. Deprem, İstanbul ve birçok şehirde hissedildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan depremle ilgili yapılan açıklamada "Çanakkale ilimizin Yenice ilçesinde, saat 21.38’de, 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Bakan Yerlikaya: Olumsuz bir gelişme yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremin çevre illerden de hissedildiğini kaydederek, olumsuz bir gelişme olmadığını söyledi. Yerlikaya, X Sosyal Medya platformu üzerinden şu açıklamayı yaptı: "Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. "

Yer bilimciler deprem sonrası hareketleri takip ediyor! En hareketli bölgeler nereler? 

Kahramanmaraş Elbistan'da 4.4 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan son dakika açıklaması! 

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Son dakika! Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

 

 

 


Geri Dön