02 / 05 / 2024

Son Dakika! Gram altını olanlar hemen baksın! İslam Memiş'ten yeni tahmin

Son Dakika! Gram altını olanlar hemen baksın! İslam Memiş'ten yeni tahmin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş son zamanlarda altındaki hareketliliği değerlendirerek Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Memiş, gram altının 1.880 TL olacağı yönündeki öngörüsünü de paylaştı. İşte detaylar...



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, İsrail-Filistin savaşının piyasalara etkisi üzerine sosyal medya platformu Twitter üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Arda arda paylaşımlar yapan Memiş, yatırımcıları uyardı.

İşte Memiş'in paylaştığı o mesajlar:

"Savaş dolayısıyla ons altın 1.920 dolar seviyesi ile 27 Eylül’den bu yana, gram altın 1.788 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etmiş oldu.
Şuan 1.778-1.788 fiziki.

Yatırımcılar gerçek anlamda jeopolitik risk fiyatlamasını yapmadı. Süreci takip ediyorlar. Farklı ülkelerin dâhil olmasıyla fiyatlamaya başlanır. Gerçek fiyatlama 2 bin ons üzerinde gerçekleşir. Gram da beklediğim 1.800-1.880 aralığı sürece göre daha erken gelebilir. Bölgeyi ve gelişmeleri takip etmeye devam ediyorum.

Ekim’in 15’inden önce ve 15’inden sonra ikiye ayırın demiştim. Aralık ayını da 15’i öncesi ve 15’i sonrası ikiye ayırmak gerek. Yılı kötü tamamlamak adına ateşkes vs gibi süreçler görebiliriz. Ancak Ocak ayı itibariyle kalınan yerden devam ederler. Fed’in artık piyasalar üzerinde bir etkisi kalmaz. Yeni hikaye savaş."

''NE ONS, NE DE GRAM ALTINDAKİ YÜKSELİŞ BİR ŞEY DEĞİL''

Ayrıca İslam Memiş TV100'de kaleme aldığı köşe yazısında da savaşın etkisiyle emtia fiyatlarında artışlar yaşandığı, ancak henüz somut bir yükseliş görülmediğini belirtti. Memiş, özellikle ons altının 1.811 dolardan 1.885 dolara çıkmasının beklenenden daha sınırlı olduğunu ifade etti. Aynı şekilde, gram altının da 1.678 liradan 1.768 liraya yükselmesinin önemli bir değişiklik teşkil etmediğini söyledi.

Memiş, dünya genelinde gerilimlerin arttığı bir dönemde finansal piyasalarda beklenmedik bir sakinliğin gözlendiğine dikkat çekerek, bu haftanın en kritik verisinin ABD enflasyon rakamları olduğunu açıkladı. Bu verilerin yüksek çıkmamasının olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Memiş, ayrıca, "Fed'in politikalarının daha az sıkılaşması ve muhtemelen 2024 yılı ortalarında faiz indirimine başlama olasılığının arttığını" ifade etti.

Kandilli Rasathanesi'nden son dakika açıklaması: Deprem oldu!

Prof. Dr. Naci Görür’den deprem uyarısı: Doğu Anadolu bayağı sıkıştı

SON DAKİKA! İstanbul'da korkutan deprem. Marmara sallanmaya başladı. Sosyal medyada büyük panik yaşandı

Son Dakika! Kandilli Rasathanesi duyurdu: Korkutan deprem

Bakan Özhaseki'den deprem uyarısı!


 


Geri Dön