27 / 04 / 2024

SON DAKİKA: İlk Evim kampanyasında 1779 sosyal konut teslim ediliyor!

SON DAKİKA: İlk Evim kampanyasında 1779 sosyal konut teslim ediliyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 'İlk Evim' kampanyası kapsamındaki sosyal konutlardan 1779'unun inşaatını tamamladı. Bu kapsamda tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edilecek. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından inşaatı tamamlanan 1779 sosyal evin hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını duyuruldu.

Son dakika yapılan açıklamaya göre, TOKİ, 'İlk Evim' kampanyası kapsamındaki sosyal konutlardan 1779'unun inşaatını bitirdi. Bu kapsamda; Çorum Kuruçay'da 743, Denizli Baklan'da 94, Aksaray Sultanhanı 3'üncü etapta 158, Erzurum Aziziye Gezköy Mahallesi'nde 299, Kars Sarıkamış 3'üncü etapta 206, Konya Akören 3'üncü etapta 219, Karaman Kırbağı Mahallesi'nde 317, Kırşehir Mucur'da 253, Konya Yalıhüyük'te ise 59 konutun, anahtar teslimine başlandı. 

SON DAKİKA: İlk Evim kampanyasında 1779 sosyal konut teslim ediliyor!

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN TESLİM EDİLEN KONUTLAR HAKKINDA AÇIKLAMA 

16 Ekim tarihinde hak sahiplerine verilmeye başlanan konutların teslimi, kasım sonuna kadar sürecek.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bakanlık olarak bir yandan afet bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırıyor, diğer yandan kentsel dönüşümle ülkemizin yapı stokunu yeniliyor, öte yandan da sosyal konut projelerimizle vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Bu anlamda Türkiye genelinde yapımı devam eden sosyal konut projelerimizden 1779'unun inşasını bitirdiklerini açıklayan Bakan Özhaseki, ekim ayı itibariyle anahtar teslimlerine başladıkları konutları, kasım sonuna kadar teslim edeceklerini söyledi. Özhaseki son olarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize güvenli, iklim dostu ve sıfır atık uyumlu konut ve iş yerleri kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

SON DAKİKA: İlk Evim kampanyasında 1779 sosyal konut teslim ediliyor!

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Ekim Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yapımı devam eden evler hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan afetten zarar gören 11 kentte 200 bin konutun inşasının hızla devam ettiğini söyledi. Teslim tarihlerine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Yapımı biten konutları yakında etap etap teslim etmeye başlıyoruz. Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz." dedi.

TOKİ'den 14 bin 750 TL taksitle 2+1 konut fırsatı! Başvurular başladı!

Arsa ve arazi almak isteyenler dikkat! O ilde yatırım yapmadan önce bilinmesi gerekenler tek tek açıklandı!

Özak GYO'nun gayrimenkullerinin değeri 15 milyar TL'yi aştı! İlk 9 ayda ne kadar kira geliri elde edildi?


Geri Dön