27 / 04 / 2024

Son Dakika! İstanbul Valiliği'nden flaş açıklama: Sarı alarm verildi!

Son Dakika! İstanbul Valiliği'nden flaş açıklama: Sarı alarm verildi!

İstanbul Valiliği, İstanbul'da beklenen sağanak yağışların olumsuz etkilere neden olabileceği uyarısında bulundu. İşte detaylar...



İstanbul Valiliği, İstanbul'da beklenen sağanak yağışlar nedeniyle olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda bir uyarıda bulundu. Valilik sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre bu gece saatlerinde İstanbul'un yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlarla etkilenebileceği bildirildi. Açıklamada, vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış sırasında oluşabilecek kuvvetli rüzgar gibi potansiyel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İşte İstanbul Valiliği'nden yapılan o açıklama:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre;

Bu gece saatlerinde İstanbul'da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteo Uyarı Rengi (04 Kasım 2023, Cumartesi): Sarı

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır."

SARI UYARI NEDİR?

MeteoAlarm, Avrupa Meteoroloji Servisleri Ağı (EUMETNET) tarafından geliştirilen bir sistemdir ve Avrupa ülkelerinde meydana gelen kuvvetli meteorolojik olayları renkler ve sembollerle belirli uyarı seviyelerine göre gösterir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, MeteoUYARI adını verdiği yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen bir uygulama ile meteorolojik uyarıları daha anlaşılır hale getirmeyi amaçlamaktadır.

MeteoUYARI sistemi, 34 Avrupa ülkesi tarafından belirlenen renkler ve sınıflandırmaları kullanır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan uyarılar, MeteoUYARI sistemi ile uyumlu hale getirilmiştir. Bu sayede uyarılar daha iyi anlaşılabilir hale gelir. Uyarı seviyeleri ve renkleri, meteorolojik olayın şiddeti, sıklığı, etki alanı ve süresi dikkate alınarak belirlenir.

YEŞİL: Meteorolojik olayın tahmini yapılamıyor.

SARI: Hava durumu potansiyel olarak tehlikelidir. Tahmini olağandışı olmasa da faaliyetler etkilenebilir, bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU: Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik olay sık görülmez, hasar ve kayıplar muhtemeldir. Tedbirler alınmalı ve güncel hava koşulları takip edilmelidir.

KIRMIZI: Hava durumu çok tehlikelidir. Son derece güçlü bir meteorolojik olay beklenir, büyük hasar ve kayıplar muhtemeldir. Bu tür olaylar genellikle geniş bir alanı tehdit eder ve güncel hava koşulları sık sık izlenmelidir.

Toyota Yaris Cross'un fiyatında 170 bin TL indirim

İş Bankası'ndan emeklilere 7 bin 500 TL! Başvuru yapan hemen alıyor

Airfryer almak isteyenler dikkat! Karaca'dan 700 TL'lik indirim


Geri Dön