05 / 05 / 2024

SON DAKİKA… İstanbul’da Kasım ayının zam şampiyonu belli oldu!

SON DAKİKA… İstanbul’da Kasım ayının zam şampiyonu belli oldu!

İTO İstanbul için ekonomiye dair verileri açıkladı. Buna göre kasım ayında fiyatı daha önceki aya göre en fazla artan ve en çok azalan harcama kalemlerini tek tek duyurdu.



İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 2022 yılının Kasım döneminde İstanbul'da perakende fiyatı en çok artan ve en çok azalan harcama kalemleri açıklandı.

ZAM ŞAMPİYONU DOMATES OLDU

İstanbul Ticaret Odasınca (İTO), İstanbul’da kasımda fiyatı önceki aya göre en çok yükselen harcama kaleminin yüzde 28,22 ile domates olduğu belirtildi.

Buna göre, İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 155’inin perakende fiyatı yükselirken, 19 ürünün fiyatı azaldı, 68 ürünün fiyatı ise aynı kaldı.

2022 yılının Kasım ayında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan domates yüzde 28,22 oranındaki zam ile fiyatı en fazla yükselen ürün oldu.

BATTANİYE VE ERKEK GİYİMİ DE EN ÇOK ZAMLANAN ÜRÜNLERDEN

Fiyatında artış görülen diğer ürünler, ev eşyası harcamaları kategorisinden yüzde 25 ile battaniye, erkek giyimi harcamaları alt grubundan yüzde 20,09 ile süveter, sağlık ve kişisel bakım harcamaları kategorisinden yüzde 18,29 ile diş macunu, erkek giyimi harcamaları alt grubunda yüzde 17,86 ile gömlek olarak ekonomi kayıtlarına geçti.


Geri Dön