15 / 05 / 2024

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların heyecanla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını bugün sat 14:00'da açıkladı. 



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası: Kurul, bu ölçülü indirimin ardından para politikası duruşunun deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek amacıyla yeterli olduğunu savunuyor.

Enflasyonun seviyesi ve eğiliminde iyileşmeler görülmeye başlanırken, depremin yol açtığı arz-talep dengesizliklerinin enflasyon üzerindeki etkileri yakından takip ediliyor.

Kurul, yaşanan felaketin etkilerinin en düşük seviyelere düşürmesi ve gerekli dönüşümün desteklenmesi amacıyla uygun finansal koşulların oluşmasına öncelik verecekler.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön