02 / 05 / 2024

Son Dakika! TCMB faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası 27 ay sonra faizi artırdı

Son Dakika! TCMB faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası 27 ay sonra faizi artırdı

Merkez Bankası kritik faiz kararını duyurdu. 27 ay sonra faiz artırımına giden Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 15'e çıkardı.



Piyasaların merakla beklediği faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklandı. Yeni başkan Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplantı gerçekleştiren Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 6,5 puan artışla yüzde 15'e çıkardı.

Son Dakika! TCMB faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası 27 ay sonra faizi artırdı

 

22 Haziran 2023 Tarihli PPK Kararı: 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranı 650 baz puan artırıldı. pic.twitter.com/UvhlMrVMPy

— Merkez Bankası (@Merkez_Bankasi) June 22, 2023

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), 27 aylık aranın ardından ilk kez politika faizinde artışa gitti.

Kurul, politika faizini 650 baz puanlık rekor artışla yüzde 15’e yükseltti.

Açıklamada, faiz artışlarının kademeli olarak devam edeceğine işaret edilerek “Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir.” denildi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön