04 / 05 / 2024

Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının 'kısıtlandığı' iddiasını yalanladı!

Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının 'kısıtlandığı' iddiasını yalanladı!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, domates, ihracı kayda bağlı mallar listesine alındı. Domates ve salça ihracı için bakanlıktan izin alınacak. Bakanlık düzenlemenin ihracata kayıt uygulamasının getirildiğini ve bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.



 Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının kısıtlandığı iddiasını yalanladı!

NE OLMUŞTU?

Bu sabah yayımlanan Resmi Gazete’de açıklanan karar ile domates, ‘İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi’ne eklendi. İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı haberi gündemde büyük yankı uyandırmıştı.

Açıklamaya göre, domates (asetik asitten başka usullerle hazırlanmış, sirke veya konserve edilmiş) 'İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi'ne eklenmişti.

Bu karar ile domates ihracatı için bundan sonra Ticaret Bakanlığı'ndan izin alınması gerekecekti. Bakanlık duruma açıklık getirerek; "Bugün yayımlanan Tebliğ değişikliği ile 'domatesler (sirke veya asetik asitten başka usullerle hazırlanmış veya konserve edilmiş)' ve salça ihracatında kayıt uygulaması getirilmiş olup, söz konusu düzenleme bu ürünlerin ihracatının yasaklanması veya kısıtlanması ile ilgili değildir" ifadelerini paylaştı. Peki domates fiyatları ne kadar? İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...


Geri Dön