17 / 05 / 2024

Son dakika! TMO hububatta arz edilen tüm ürünü alacak!

Son dakika! TMO hububatta arz edilen tüm ürünü alacak!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal yaptığı son dakika açıklamasında üreticinin kayıtlı olan tüm ürününü almaya hazır olduklarını kaydetti.



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal açıklamasında hububat alımında Toprak Mahsulleri Ofisi ve piyasalar arasında 1.500 ile 2 bin Türk Lirası arasında fiyat farkı olduğunu kaydederek, bir senenin emeğinin 2 bin Türk Lirası farkla ticarete konu edilmesinin kabul edilebilir bir yanının olmadığını belirtti.

Son dakika! TMO hububatta arz edilen tüm ürünü alacak!

Açıklamasında ülkemizin hububat rekoltesinin ülkenin ihtiyacına yanıt verdiğini kaydeden Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, "Biz en baştan beri söylüyoruz, üreticilerimizin ürettiği ve kayıtlı olan tüm ürünü almaya hazırız. Üreticilerimizin fiyat farkını dikkate alarak bize sabırlı şekilde satmaya devam etmesini istiyoruz. Piyasaların da bir süre sonra bizim fiyatlara geleceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Tahıl koridorunun Rusya tarafından askıya alınmasına ilişkin de bazı açıklamalar yapan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, şunları dile getirdi: "Buğdayın, arpanın ve hububatın tüm dünya için önemi biliniyor. Bizim için hasat dönemi olduğu için çok önemli bir gelişme olduğunu değerlendiriyorum. Tahılın ne kadar önemli olduğunu Rusya-Ukrayna savaşı çıktığında başta Afrika ülkeleri olmak üzere Avrupa ülkeleri de gördü. Şu anda üreticilerin mahsulü en değerli ve bol zamanda tahıl koridoruyla ilgili böyle bir gelişme de mutlaka iç piyasadaki üreticilerimizi ve ticaretimize katkı sağlayacak." 

Merkez Bankası rezervlerinde erime durdu, TL’de hız kazandı!

Açlık sınırı 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı 36 bin 91 lira oldu! Haziran rakamları açıklandı!

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında 29 milyar TL'lik satış!


Geri Dön