09 / 05 / 2024

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.



Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Çeşitli ödeme kademeleriyle büyük indirimlerin de söz konusu olacağını ifade eden Türkmen, ilk ay peşin ödeme durumunda gecikme faizinin yüzde 90'ının silinmesi gibi unsurların da olacağını belirtti. Türkmen 5 bin liranın altındaki borçların da tamamen silinmesinin gündeme geleceğini kaydetti. Af kapsamında elektrik, su borçlarının da olacağını kaydeden Türkmen,  sigara içme cezasının kapsam dahilinde olmayacağını ifade etti.Aynı şekilde EPDK kurumunun denetleme yetkisindeki kuruluşlara kestiği cezaların da kapsam dışında olacağını ifade eden Türkmen,  trafik cezalarının, MTV cezalarının kapsamda olacağını ancak bu yılın Ocak ayından sonraki kısmının dahil olmayacağına dikkati çekti.

Vergi affı ne zaman çıkacak?  İlk ödeme ne zaman alınacak?

Vergi Affı kanunun çıkmasından sonra olası  başvuru döneminin 1 Nisan ile 1 Temmuz arasında olacağını, borçlarını yapılandıranların da ilk ödemeyi Eylül ayı gibi yapacağını ifade eden Vergi Uzmanı Türkmen, seçim döneminden sonra ilk taksitin ödeneceğini kaydetti. Elektronik haciz yapılan vatandaşların zorluklar yaşadığını, devletin de tahsil edemediği borçlarını böylelikle tahsil edeceğini kaydeden Türkmen, "Bu anlamda bir kayıp yok" ifadesini kullandı.

EYT borçlanmaları kapsamda olacak mı?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön