06 / 05 / 2024

Sonbaharda görücüye çıkacak olan projeler!

Sonbaharda görücüye çıkacak olan projeler!

Durgun geçen yaz mevsiminin ardından, piyasalar canlanmaya başlıyor



Haliyle emlak sektörü de yeni bir sektörün açılmasının heyecanını yaşıyor. Eylül ayında tatil sezonunun kapanması ve okulların açılmasıyla başlayan sonbahar dönemi, konut satışlarının da en canlı olduğu dönem olarak bilinir.
Ramazan ayıyla birlikte durgunluğun hat safhaya çıktığı piyasada, konut üreticileri, konut sahibi olmaz isteyenler için pek çok proje geliştirildi. Bayramın gelmesi ve tatilde olanların yavaş yavaş geri dönmesi ile satışlarına bir bir başlanacak projeler yeni sezona damgasını vuracak.

Forum İstanbul Evleri

Yorum İnşaat ve MDC Turkmall ortaklığıyla İstanbul Bayrampaşa'da yapılan Forum İstanbul Evleri, 28 bin metrekare arsa üzerinde 8 blokta 600 daireden oluşacak. Forum İstanbul Evleri'nde 50,75 ve 100 metrekarelik dairelerin yanı sıra, 140 metrekarelik çatı dubleksler bulunacak. Bu çatı dublekslerin metrekaresi ise 1.650 TL'den satılacak. Eylül ayında satışa çıkacak Forum İstanbul Evleri'ndeki dairelerin fiyatlarıysa 82.500 dolar ile 200 bin dolar arasında değişecek. Konsept çalışmaları tamamlanan Forum İstanbul Bayrampaşa Evleri'nin 2 yılda tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Forum İstanbul Bayrampaşa Evleri, Forum İstanbul alışveriş merkezinin yamndaki arsada inşa ediliyor.

Ağaoğlu My World Europe

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin iştiraki Emlak Konut GYO'ya ait, Ayazma'daki 202 bin metrekarelik arsa üzerine proje yapma ihalesini kazanan Ağaoğlu İnşaat, My World Europe projesini eylül ayında satışa çıkaracak.
3.200 konuttan oluşan projedeki konutların fiyatları üzerinde çalışmalar sürüyor. 9 delikli mini golf sahası da bulunacak projede 130 metre uzunluğunda ve 1.600 metrekare alanlı inşa edilecek yüzme havuzu Türkiye'de bir konut projesinde bugüne kadar inşa edilen en büyük yüzme havuzu olacak. Ağaoğlu My World Europe'da yapüacak kojenerasyon santralinde enerji üretilerek, artan enerji dışarıya satılacak. Böylece rezidansta yaşayanlar elektrikten yüzde 20'ye kadar tasarruf edecekler. Projede, alanları 100 ila 150 metrekare arasında değişen 47 dükkanı da içeren 13 bin metrekare alanlı bir AVM bulunuyor. İstinye Park tarzı dükkanlar bir meydanın etrafında toplanacak. Sadece sitede oturanlar için üst gelir grubunun ihtiyacını gören bir çarşı projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Zorlu Center

Türkiye'nin ilk 5 fonksiyonlu 'karma kullanım' projesi olan ve Zincirlikuyu'da yükselen Zorlu Center projesi, rezidans ve yaşam alanlarının yanı sıra sosyal donaülanyla da iddialı. Mimari projesi Emre Arolat ve Tabanlıoğlu Mimarlık Ltd'e ait. Ortak Girişim Grubu tarafından hazırlanan Zorlu Center projesinde 30 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu 3.500 kişilik performans sanatları merkezi yer alacak. Bunun yanı sıra 120 bin metrekarelik alanda yeşil rekreasyon alanında 72 bin metrekaresi yeşil alan olarak kullanılacak. Metrekare fiyatlarının 15 bin avrodan (yaklaşık 30 bin TL) başladığı söylenen projenin Ekim'de satışa çıkması ve 2012 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Performans sanatlan merkezi, otel, iş merkebi, alışveriş merkezi ve rezidansların yer aldığı Zorlu Center projesi toplam 620 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Zorlu Center, 5 yıldızlı bir otelle bir alışveriş merkezi de şehrin merkezinde hem proje hem de şehir sakinlerini sosyalleştirecek projeler atasında yer alacak. Zorlu Center projesi 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden 'Master Planning' (En İyi Planlanmış Proje) ödülünü almaya hak kazanmıştı. Zorlu Center projesinin konut bölümü Kule Rezidans (Tower Residence) ve her evin kendine ait bahçesinin bulunduğu Bahçe Rezidans (Garden Residence) seçeneklerinden oluşacak.

Star Towers

Star Towers, Esenyurt Kıraç'ta RDS Enerji ve İnşaat- Reform İnşaat İş Ortaklığı tarafından inşa ediliyor. Toplam arsa alanı 20.757 metrekare olan Star Towers'ın inşaat alanı ise 172 bin metrekare. Eylül ayında satışa çıkarılacak projenin 31 Aralık 2012'de teslim edilmesi planlanıyor.
Alanları 101 metrekare olan 2+1'ler, alanları 313 metrekare olan 3+1 ve 4+1'lerden oluşan Star Tovvers'ta 582 konut bulunuyor. Asgari yüzde 10 peşinatla konut kredisinin kullanüabildiği projede metrekare ortalama satış fiyatı 1.300 ile 1.600 TL arasında değişiyor. Proje için Albarakatürk, Yapı Kredi ve Garanti Bankası'ndan kredi kullanmak mümkün. 27 ve 18 katlı 5 blokluk Star Tovvers'ta aile yaşamının öne çıkarılması amaçlandığı için 1+1 daire oluşturulmadı.
Star Tovvers, Esenyurt Belediyesi denetiminde ve güvencesinde inşa ediliyor. Statik proje İTÜ, zemin etüdleri İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geoteknik Anabilim dalı kontrol ve onayıyla yapılıyor. 1 adedi sadece kadınlara özel olmak üzere 2 adet kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Projede otopark, 582 rezidans daire ve cadde mağazaları olan AVM ile yaşam kolaylaştırılıyor. 24 saat güvenlik ve çocuklara yönelik oyun alanları da mevcut.

Sur Yapı Çamlıca Projesi

Sur Yapı, Çamlıca-Tantavi bölgesindeki yaklaşık 1.500 konutluk yeni projesini, Eylül ayının ortasında satışa sunacak. Projede 6 ila 13 katlı yedi adet yatay blok ve ikiz kuleler bulunacak. Kuleler 40 katlı olarak tasarlandı. Projede kat bahçeleri de bulunacak.
Sur Yapı Çamlıca'da stüdyo, 1+1, 2+1,3+1 ve 4+1 konut tipleri yer alacak. Konutların metrekareleri henüz belirlenmedi. Metrekare satış fiyatları 5 bin TL ile 6 bin TL arasında olacak proje için şu an ön talep toplanıyor. Toplam 150 bin metrekare alana inşa edilecek olan projenin tasarımım ise Mimar Bünyamin Derman gerçekleştirdi. Sur Yapı Çamlıca'da yüzme havuzu, koşu ve yürüyüş parkurları, güneşlenme terasları gibi özellikler bulunacak. Üç etaptan oluşacak olan projede teslimler etap etap iki yıldan başlayan sürelerle gerçekleşecek.

Inlife Ataşehir

Dündar İnşaat'ın yeni projesi Inlife Ataşehir 6 blokta 254 daireden oluşuyor. Projede, 1+1,2+1 ve 3+1 tipinde 70 ile 178 metrekare arasında değişik büyüklükte konutlar bulunuyor. 2011 sonunda tamamlanması planlanan Inlife Ataşehir projesinde 70 metrekare 1+1 daireler 275 bin TL'den satılıyor.
Özel mutfak, ankastre bulaşık makinesi, fırın, ocak ve davlumbazla teslim edilmesi planlanan dairelerin tamamlanma tarihi ise Aralık 2011. Tago Mimarlık tarafından tasarlanan Inlife Ataşehir projesi çocuk oyun alanları, açık ve kapalı yüzme havuzları, güneşlenme teraslarından oluşuyor. Inlife Ataşehir projesinde ayrıca tenis kortu, basketbol sahası, barbekü alanı ve yürüyüş parkurları bulunuyor.

Şehir Plus

Ücra Grup tarafından Beylikdüzü'nde inşa edilecek Şehir Plus projesi Eylül ayında görücüye çıkacak. 2.500 konutun yer alacağı proje Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece'nin tam ortasında yer alıyor. E-5 otoyoluna 100 metre mesafedeki Şehir Plus, TÜYAP Fuar Merkezi'ne de çok yakın. Yüzde 78 yeşil alandan oluşan projede, kapalı ve açık yüzme havuzlan, fitness, aerobik-yoga salonu, sauna, Türk hamamı, spor sahaları, koşu ve bisiklet parkurları, kameriyeli botanik bahçeleri, çocuk oyun alanları, market ve oyun alanları yer alıyor. Şehir Plus'ta metrekare fiyatları 1.200 ile 1.400 TL arasında olacak.

Marmara Royal Residence

Özkaortaklar İnşaat, Marmara Royal Residence projesini 13 Eylül'de 90 bin TL ile 310 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Proje yoldan yüksek konumu sayesinde Marmara Denizi ve Adalar manzarasına tamamıyla hakim. Pendik'te inşa edilecek olan Marmara Royal Residence, 3. kattan itibaren tüm dairelerde panoramik deniz ve Adalar manzarası sunuyor. Hemen yanında inşası tamamlanan Marmara Üniversitesi Hastanesi bulunan proje, Sabiha Gökçen Havaalanı, İstanbul Park Pisti (Formula), Neomarin, Pendorya, Viaport, Atlantis AVM, Viaport Otel ve inşası tamamlanmak üzere olan Uluslararası Fuar-Kongre Merkezi'ne de yakın. Temeli 1 Eylül'de atılacak olan Marmara Royal'in 24 ay içinde tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Marmara Royal'de alanları 50 metrekare olan 1+1'ler, alanları 120 ve 125 metrekare olan 1+1 dubleksler, alanları 90 metrekare olan 2+1'ler ve alanları 115 metrekare olan 3+1 konut seçenekleri yer alıyor. 7.500 metrekare alan üzerinde 28 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Marmara Royal'de metrekare ortalama birim fiyatı 1.800 TL ile 3.200 TL arasında değişiyor. 13 katlı iki bloktan meydana gelecek olan Marmara Royal'de toplam 160 konut yer alacak.
Hürriyet/Seda Tabak


Geri Dön