17 / 05 / 2024

Sonbaharda satışa çıkacak 8 yeni proje!

Sonbaharda satışa çıkacak 8 yeni proje!

Gayrimenkul şirketleri yeni sezona hazır...



Bayram sonrasında birbirini ardına yeni projeler görücüye çıkmaya başlayacak.

Artık yaz ayları geride kaldı, sonbahar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Yaz tatili rehaveti, iş ve eğitim hayatında olduğu gibi emlak piyasasında da yerini hareketliliğe bırakıyor. Anayasa referandumu ve bayramında sona erecek olmasıyla birlikte eylül ortalarından itibaren emlak piyasasında haraketlilik daha da artacak. İnşaat şirketleri piyasadaki hareketliliği değerlendirmek için bu dönemde yeni projelerini birbiri ardına vitrine çıkartmaya hazırlanıyor. Gerek rekabetin üst seviye çıkmış olması, gerekse de Türk inşaat sektörünün kısa zamanda kaydettiği gelişme yeni projelere de yansıyor. Şirketlerin eylül ortalarından itibaren tanıtımını yapacağı ve satışa sunacağı projeler özellikleri itibariyle de adeta birbiriyle yarışacak. İstanbul´da satışa sunulacak bu projeler, temalı konseptleriyle, çevre dostu özellikleriyle ve yaratıcı mimari özellikleriyle ev sahibi olmak isteyenlere birbirinden farklı bir çok seçenecek sunacak.

Sur Yapı, Çamlıca´dan 360 derece İstanbul´u seyrettirecek

SUR Yapı, bin 50 konutluk Çamlıca projesinde son aşamaya geldi. Sur Yapı, 21 Eylül´de yapacağı tanıtım toplantısıyla Çamlıca projesinde satışlara başlayacak. Tantavi Tüneli´nin yanında 123 bin ve 32 bin metrekarelik iki parsel üzerinde gerçekleştirecek projede, parsellerden büyük olanında toplam bin 50 konut inşa edilecek. Yaklaşık 150 metre yüksekliğinde 40´ar katlı ikiz rezidans kulesi ve 6 ila 13 kat arasında değişen bahçe katlı yatay konut bloklarından oluşacak projede, dairelerin metrekare fiyatları 5 bin ile 6 bin TL arasında değişecek. Parsellerden küçük olanın üzerinde ise 25-30 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi ile bir ticari ofis bloğu inşa edilecek. Projenin bütününden yaklaşık 550 milyon dolarlık bir satış geliri bekleyen Sur Yapı, bu projeden yıl donuna kadar da 100 milyon dolar gelir hedefliyor. Projenin Doğu yönünde Şile ormanları, Güneyde, Adalar ve Marmara manzarası Kuzeyde ise Boğaz hattı silüeti yer alıyor.

Teknik Yapı´dan ekimde Kartal Samandıra´ya yeni proje geliyor

KARTAL´DA birçok projeye imza atan Teknik Yapı, yine Kartal´da Samandıra yakınlarında yeni bir projeye başlayacak. Teknik Yapı´nın tasarım aşamasında olan ve ekim ayında tanıtımını yaparak satışa sunacağı konut projesinde 300 ile 500 arasında daire yer alacak. Farklı bir mimari konsepte sahip olacak projede yeşil ve doğa konseptinin öne çıkacağı belirtiliyor.

DAP Royal Center´da prens adalarına karşı golf oynanacak

DAP Yapı´nın, Maltepe´de inşaatına başladığı 120 ve 140 metre yüksekliğindeki iki yeni kule, 210 konutu barındıracak. 4000 metrekarelik göletin üzerinde yükselen Dap Royal Center 20´nci katında Prens Adaları´na karşı golf oynanabilecek. Dap Yapı, Royal Center projesinin tanıtım toplantısını 14 Eylül´de Çırağan Sarayı´nda gerekleştirecek.

Dragos´taki gibi yelken konseptinde olacak rezidans kulelerde büyüklükleri 62 metrekare ila 260 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. 4.000 TL - 6.500 TL fiyat aralığından satışa çıkacak projede binada yaşayanların dairelerine sandalla gelip gideceği göletin yanı sıra 5 bin metrekare açık ve kapalı alanlı sosyal tesis de inşa edilecek. İki kulenin ortasında yer alacak 13 katlı bina ise Dap Yapı´nın Genel Müdürlük binası olarak kullanılacak. Proje 30 ayda tamamlanacak.

Delta, Boğaz´da iki köprüyü gören lüks villalar yapıyor

ATAKÖY Konakları´nın yatırımcısı aynı zamanda tekstil ve turizm gibi alanlarda da faaliyet gösteren Delta Proje Yatırım Holding´in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta, Çengelköy sırtlarına 35 lüks villa dikecek. `Delta Konakları´ adlı projeyi kat karşılığı alan Delta İnşaat projenin inşaatına başladı. Köprünün her iki ayağını da gören lüks villaların yer alacağı projede İtalyan mimarlarla çalışılıyor ancak projede Osmanlı mimarisi hakim olacak. Lüks villaların yılsonuna kadar satışa çıkartması bekleniyor.

Marmara Royal Residence bayramdan sonra satışta

ÖZKA Ortaklar İnşaat Pendik Gözdağı mevkiinde Marmara Royal Residence projesine start veriyor. Bu ay içinde Bayram´dan hemen sonra tanıtımı yapılacak projedeki daireler, bin 800-2 bin TL ortalama metrekare fiyatıyla satışa sunulacak. 220 konuttan oluşan Marmara Royal residence projesi 13 katlı 2 blokta 2+1, 3+1, 1+1 ve 1+1 dubleks dairelerden oluşacak. 7 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükselecek olan projenin iki katında da ticari alanlar bulunacak. Projede ayrıca, açık ve kapalı yüzme havuzu, sinema salonları yer alacak. Marmara Royal Residence projesinde resepsiyon ve rezidans hizmetleri de verilecek.
Sabah/Bülent Yoldaş


Geri Dön